Vés al contingut
Catalunya Religió dv. 24/04/2020

Per saber-ne més

(Centre Sant Jaume) L’empresa de restauració F. Roca elabora des del passat dilluns 500 plats que els voluntaris i voluntàries del Centre Sant Jaume i la Xarxa Solidària de Badalona reparteixen diàriament a diferents domicilis de la ciutat per donar resposta a la situació d’emergència alimentària que viuen moltes persones a causa de la crisi del coronavirus.

La campanya ’50 cèntims, 1 àpat’ va sorgir a iniciativa de la pròpia empresa que va oferir els seus serveis al Centre Sant Jaume, entitat amb la que hi col·labora de forma habitual.

F. Roca s’encarrega d’elaborar els menús i la Xarxa Solidària de Badalona n’ha assumit les tasques de distribució. De moment, s’estan beneficiant de la iniciativa 215 persones directament vinculades al Centre Sant Jaume i 285 persones en situació de fragilitat que han sol·licitat ajuda directament a la Xarxa Solidària de Badalona.

Actualment formen part de la Xarxa de Suport Solidària de Badalona més de 400 voluntaris i voluntàries i hi estan representades pràcticament totes les entitats socials que treballen al territori: Centre Sant Jaume, Plataforma Sant Roc Som Badalona, Fundació Ateneu Sant Roc, Associació Amb Tu, PAH, Unitat contra el Feixisme, FAMPA i Federació d’Associacions de Veïns. 

Aquesta setmana han iniciat converses amb l’Ajuntament de Badalona, que ha manifestat la seva voluntat de liderar aquesta iniciativa, oferint el suport necessari per garantir l'assignació, derivació i distribució de les famílies des dels Serveis Socials municipals.

Des de la Xarxa de Suport han declarar esperar que "la situació actual de governança a l'ajuntament de la ciutat es resolgui amb agilitat posant al centre de l'acció diària a les persones, sobretot aquelles més vulnerables".

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.