Vés al contingut
Catalunya Religió
Vetlla de pregària del Pare Claret al Centre Pare Claret de Girona

(CR) Cercar construir comunitat. Aquest és l’objectiu final que tenen el grup de laics que dinamitzen des de fa un temps el Centre Pare Claret a Girona. Ho fan oferint espais de silenci, formació, catequesi, promovent la solidaritat o animant l’Eucaristia. Sota el nom de projecte Pentecosta, i treballant quatre eixos, volen “obrir portes i finestres a diferents maneres de viure la fe comunitàriament”.

Laura Masferrer, membre de l’equip dinamitzador del Centre Pare Claret de Girona, explica que moguts per la curiositat per conèixer noves realitats d’església, diferents membres de l’equip han tingut l’oportunitat de participar en trobades de diverses comunitats cristianes d’arreu. Són trobades, reconeix, on es prioritza “viure l’experiència personal amb Déu i on han vist els fruits”.

Han conegut la comunitat de Les Benaurances, la comunitat Chemin Neuf, la comunitat Croix Glorieuse, o la trobada internacional organitzada per la comunitat ecumènica de Taizé al Líban. “Va ser allà on ens vam adonar de la dura realitat de ser cristià en certs països d’Orient Mitjà com Iraq, però on mantenen la joia i la convicció de ser creients”. Escenaris, afirma, que contrasten “amb la nostra actitud de lamentació i crítica amb el fet religiós catòlic”.

A partir d’aquestes experiències es van animar a forjar un projecte, a crear comunitat, a dinamitzar allò que ja coneixien, l’església del Cor de Maria, sota el paraigües dels claretians a Girona. Un dels seus puntals és el treball a partir del silenci. “Vam començar fa uns anys a oferir silenci en la quotidianitat els dimecres, després de l’Eucaristia, i també la jornada del silenci, un cop al mes”. Una pràctica, la del silenci, que els ha permés conèixer moltes persones noves. “A través del silenci hem conegut moltes persones que s’han apropat al temple, el silenci és un espai que facilita tot això”.

Van presentar el projecte a la comunitat claretiana, a Girona, i al provincial. “Ens van rebre bé i ens van motivar a continuar”. Durant la Pentecosta del maig passat van veure clar que havien de crear comunitat a través d’un projecte articular amb quatre eixos com a fil conductor. Així, el projecte Pentecosta compta amb l’eix de l’animació eucarística, l’eix de la formació, l’eix de la solidaritat, i l’eix de l’espiritualitat.

“Conscients que pel Pare Claret l’Eucaristia és un dels pilars fonamentals volem tenir especialment cura perquè la gent la pugui viure profundament a través de la música pregada”, explica Masferrer. Eixamplant els horitzons de l’Església local i per tal d’oferir noves perspectives, s’han proposat crear vincles amb persones reconegudes a fi d’aprofundir en un coneixement sòlid de la fe a través de tres xerrades anuals.

Pel que fa a l’eix de la solidaritat, i seguint l’estela de tants missioners claretians, continuen promovent activitats de sensibilització missionera com el sopar de la fam i la parada de roses per sant Jordi, així com proposar nous apadrinaments d’infants al Brasil a través de l’ONG Enllaç Solidari. I per treballar l’eix de l’espiritualitat, i per tal de promoure una fe més vivencial, proposen jornades de silenci en la natura i vetlles de pregària on la gent pugui fer experiència de Déu. “És essencial poder redescobrir espais de trobada amb l’Absolut”.

I tot aquest projecte compta amb un canal de difusió de whatsapp, un mailing, i un perfil a Instagram. “No podem quedar-nos frenats per l’onada de relativisme que com un tsunami vol arrasar conviccions profundes, cal reconnectar amb l’alegria de l’Evangeli, permetre que entri a les nostres celebracions, perquè el missatge de Jesús és vida, és llum i alegria”.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.