Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Girona) Aquest dimarts al matí ha tingut lloc a la seu del bisbat de Girona la presentació dels actes amb motiu del centenari del naixement dels casals d’estiu. El seu origen, genuïnament gironí, respon a l’obra catequètica i social del seminarista Jaume Moret que va crear pels nens de la ciutat de Girona l’any 1917. Un projecte que es va consolidar al llarg dels anys fins convertir-se en una de les principals activitats de l’educació en el lleure i que s’ha exportat arreu de Catalunya.

Amb motiu del centenari del naixement dels casals d’estiu, la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont ha programat diverses activitats. L’acte central del centenari serà el proper dijous 27 de juliol amb la Trobada de Casals d’Estiu al Parc de la Devesa de Girona i un concert amb un recull de les cançons d’aquests 100 anys, que se celebrarà al vespre a la Plaça Constitució de Girona.

També s’ha programat pel mes de gener de 2018 una exposició a la Casa de Cultura on es podran veure fotografies i records d’aquests 100 anys de casals d’estiu, una mostra que es preveu que sigui itinerant per diverses parròquies de la diòcesi, així com d’altres espais. Amb motiu de l’exposició, la Fundació Esplai Girona ha fet una crida al conjunt de la ciutadania perquè els facin arribar fotografies històriques dels casals d’estiu de la diòcesi de Girona, sobretot de la franja de 1917 a 1970, que s’exposaran a la Casa de Cultura de Girona.

Totes aquelles persones que disposin de fotografies i estiguin interessades en proporcionar-les a l’entitat, poden portar-les directament a la seu de la Fundació Esplai Girona-Mare de Déu del Mont (carrer Dr. Antic Roca, 38, Girona). A la Casa de Cultura també s’ha programat per principis de 2018 una conferència i amb motiu de la celebració, el bisbe de Girona,  Francesc Pardo, presidirà una Missa d’acció de gràcies.