Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Islamcat) Els presidents de les federacions islàmiques de Catalunya es van reunir la setmana passada al Cementiri de Collserola per fer el seguiment de l’ampliació del recinte islàmic. Membre de la Unió de Comunitats Islàmiques de Catalunya i la Federació del Consell Islàmic de Catalunya i de la Fundació Ibn Batuta van poder comprovar l’estat de les obres després dels problemes de falta de tombes com conseqüències de les defuncions de musulmans a causa de la Covid-19 i el tancament de fronteres per fer els repatriaments als països d’origen dels difunts musulmans.

Després d’escoltar les explicacions dels processos d’ampliació del recinte islàmic per part dels responsables tècnics del projecte, Miquel Trepat director de Cementeris de Barcelona va expressar la seva decisió de treballar per donar respostes amb un enterrament segon el ritual musulmà tal com ho garanteixen les lleis i el marc jurídic català que reconeix a bastament el dret a la llibertat religiosa dels ciutadans i de les comunitats i preveu determinades particularitats en l’àmbit dels cementiris, referides a alguns col·lectius religiosos.

El director de serveis del cementiri, Juan Manuel Aparicio va parlar de la situació actual del mateix recinte islàmic i va explicar les solucions d’urgència que s’han anat donant per assegurar un enterrament digne a tots el difunts de fe musulmana.

Els directors i responsables de Cementeris de Barcelona i de Collserola van expressar les seves visions futures d’ampliació en mes espais adjacents al actual mateix recinte islàmic per cobrir les demandes futures que pot tenir la comunitat musulmana de Catalunya. Van posar en valor que el fet de disposar d’uns cementiris o espais d’enterraments religiosos es una mostra d’una societat que se sap diversa i que accepta aquesta diversitat amb orgull.

Finalment, les federacions representatives de les comunitats musulmanes catalanes i la Fundació Ibn Batouta li van agrair a Cementeris de Barcelona els seus esforços i suport per resoldre les situacions d’enterraments de difunts musulmans a causa del tancament de fronteres per l’Estat de força Major i per les víctimes de la Covid-19. Les entitats musulmanes també van expressar el seu compromís per anar treballant en els diferents projectes relacionats per donar a conèixer la realitat del recinte islàmic del cementeri de Collserola, de la mateixa manera seguir donant suport a les famílies que van perdre alguna persona estimada.