Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Jesuïtes) Aquest dimarts 31 de juliol se celebra la festivitat de sant Ignasi de Loiola, fundador de la Companyia de Jesús. Aquesta diada ens ofereix una bona excusa per conèixer una mica més la vida i el llegat d’aquest sant.

Ens ho facilita el fet que durant els últims mesos hem pogut celebrar la publicació de diverses obres que ens permeten acostar-nos a textos fonamentals de l’espiritualitat ignasiana en llengua catalana, com l’edició bilingüe dels Exercicis Espirituals d’Ignasi de Loiola per part de l’editorial Fragmenta, amb la traducció catalana acompanyada del text original.

Durant aquest curs, a més, s’ha publicat la traducció al català del jesuïta Joan Ribalta de les Cartes espirituals de sant Ignasi, un recull de les abundants i sovint sorprenents cartes que des de la seva habitació de Roma Ignasi adreçava a tota mena de persones de tot arreu del món: a jesuïtes i laics, a sacerdots, religioses, polítics, barons i dones, atenent les més diverses i sovint complexes situacions. 

I ara, novament gràcies Ribalta, disposem també d’un complement excel·lent a aquestes cartes: un índex temàtic, en el que trobarem què responia Sant Ignasi a les seves cartes a qüestions que se li plantegen entorn temes com l’obediència, la humilitat, els honors, la gratitud o el dejuni. En definitiva, una guia que ajudarà a aprofundir en diferents àmbits de la vida espiritual. Es tracta del quadern Cartes per acompanyar que ha publicat Cristianisme i Justícia dins de la col·lecció Ajudar d'EIDES (Escola Ignasiana d'Espiritualitat).

Però com aclareix el jesuïta Josep Rambla al pròleg “no es tracta simplement d’una llista de referències de temes, sinó del recull ordenat d’un seguit de textos ignasians molt escollits i colpidors que constitueixen una síntesi de la literatura espiritual ignasiana”.

Joan Ribalta ha traduït al català diferents textos de l’espiritualitat ignasiana i, a punt de fer els cent anys, continua treballant en la traducció del text de les Constitucions de la Companyia de Jesús.