Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) A Catalunya Religió publiquem anualment el mapa de les celebracions de Pasqua a Catalunya, així com el de les processons i representacions de la Passió que es fan arreu del territori. La Setmana Santa 2020 va ser la primera marcada per la pandèmia. Enguany no hi haurà processons, malgrat la vida de les confraries va molt més enllà dels passos de Setmana Santa. Les representacions de la Passió s’han adaptat a l’escenari actual i ja han anunciat que la programació serà “de mínims” però obrirà la porta a més de 15 municipis catalans.

El mes de gener, i per primera vegada, representants de diferents equips encarregats de Pasqües juvenils i familiars de Catalunya van compartir idees, estratègies i preocupacions en la preparació de les respectives celebracions de la Pasqua. En la trobada virtual van posar en comú reflexions entorn la vivència religiosa dels joves, la prudència en la proposta d’activitats i celebracions presencials, la necessitat de tornar a la parròquia i les noves possibilitats que brinda la tecnologia.

Ho van fer animats per l’aniversari del Concili Provincial Tarraconense a facilitar l’encontre “personal i viu amb Jesucrist” i tenint present la proposta de Fratelli tutti. Van recordar també el desgast que les mesures sanitàries estan produint en molts joves. I, alhora, van explicicitar que aquesta vegada, tenen més d’experiència que l’any passat. Els darrers mesos tots han buscat i trobat eines per alimentar la fe mantenint la distància social i els grups reduïts.

Pasqua de les Avellanes 2021: Amb Crist, Cuidem-nos

Sota el lema “Amb Crist, Cuidem-nos”, la celebració de la Pasqua organitzada pels Maristes s’apropa als 50 anys. Seguint les directrius sanitàries proposen un format mixt. A través d’un canal de Telegram es podrà accedir als recursos i a nivell local s’han organitzat diversos grups per viure la Setmana Santa.

Claretians: una Pasqua familiar a Vic

A través de la plataforma Zoom, els claretians organitzen la Pasqua familiar i d’adults seguint l’encíclica ‘Fratelli Tutti’. Per als joves majors de 16 anys també s’ofereix una Pasqua Jove en format online.

[Re]para’m amb els jesuïtes

La Pasqua Jove dels jesuïtes, que tradicionalment tenia lloc al Col·legi Claver de Raïmat (Lleida), es desdobla i tindrà lloc presencialment a Lleida i Barcelona. Al Col·legi Lestonnac-Barcelona hi haurà una part de les activitats, que es complementaran amb recursos telemàtics. Al Segrià, si la situació sanitària ho permet, s’oferirà una Pasqua presencial en un grup molt reduït que podrà dormir en habitacions individuals al Casal Pere Claver.

Pasqua salesiana: ‘Som U’

Fins a 2.000 joves participaran de les celebracions de Pasqua amb els salesians arreu de l’Estat. Compaginant la pregària a casa i les activitats als centres juvenils de referència, ‘Som U’ acompanyarà al joves de la família salesiana.

Pasqua Hospitalària de San Joan de Déu

Fons negre, una mascareta i dues llànties protagonitzen el cartell de la Pasqua Hospitalària de Sant Joan de Déu. Amb aquesta imatge simbòlica, on hi preval l’esperança, l’orde convida els joves a celebrar de manera telemàtica la Setmana Santa sota el lema ‘Tots som u amb els demés’.

Pasqua Familiar de Llinars

També en un format híbrid celebraran la Setmana Santa a la Pasqua Familiar de Llinars. A través de la pantalla es podran seguir les pregàries i oficis. La Vetlla Pasqual serà en format presencial, prèvia inscripció de les famílies.