Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(ACG) Aquest diumenge de Rams s’ha iniciat formalment la branca infantil de l’Acció Catòlica General durant la celebració de l'eucaristia a la Basílica de Santa Maria del Mar de Barcelona. Un grup d’infants va rebre les insígnies com a membres del Movi Santa Maria que van caminant cap a la branca infantil de l’ ACG a Barcelona  juntament amb d’altres infants de les parròquies de Santa Coloma, del Poble Sec i de Vilassar de Mar.

Àngels Carrió, presidenta del MCJ-MUEC (branca juvenil de l’Acció Catòlica General) i que acompanya junt amb les catequistes de la parròquia aquests grups d’infants, va posar, junt amb els mossens de la parròquia, les “xapes” als infants després d’haver dansat al voltant de l’ altar una dansa contemplativa junt amb pares i mares i catequistes.  

Quina és la novetat d’aquesta proposta respecte a la catequesi habitual? Doncs que els infants segueixen la metodologia de l'Acció Catòlica General- que, incloent la preparació per a rebre la Primera Comunió , els vincula ja des de l’inici a una forma de ser cristians, vivint en la vida allò que comparteixen en el grup.

A més, un cop rebut el sagrament, hi ha una continuïtat cap a l’etapa juvenil, amb la confirmació inclosa en aquesta nova etapa. L’etapa juvenil del moviment té també continuïtat en la branca adulta de l’Acció Catòlica General.

Aquesta forma d'Acció Catòlica, present a  moltes diòcesis de la resta de l’Estat i que va celebrar la seva trobada general l’estiu passat a Santiago de Compostela, respon a una renovació en profunditat de l’Acció Catòlica , que es va definint com la organització habitual dels laics diocesans de les parròquies. El papa Francesc va rebre el passat 27 d’abril  a l’Acció Catòlica de tot el món i els va animar a sortir, caminar i renovar l'Església per a que sigui més fidel a la seva missió d’anunci de l’ Evangeli.

Els joves d’ Acció Catòlica General celebren la seva trobada de Rams

D'altra banda, i com ja és tradicional, els joves del Moviment Cristià de Joves-MUEC han celebrat la seva trobada de Rams a Llinars del Vallès, de diumenge 25 tarda fins a dilluns 26 havent dinat.

La trobada va incloure un cine-fòrum al voltant de la pel·lícula Jesucrist Superstar, presentada pels joves del Poble Sec i un Via Crucis preparat pels joves de Vilassar de Mar que va permetre fer un silenci contemplatiu davant la creu tot pregant pel dolor del món i interrogant-nos per les actituds per acollir i acompanyar les creus dels altres.

Dilluns, dues activitats diferenciades segons les edats al voltant de l'Evangeli, es van cloure amb la celebració de l'Eucaristia. Tot això amanit amb estones de gresca, jocs de nit i espais per a conèixer-se els joves de les diferents parròquies.