Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Basílica de Santa Maria del Mar) Aquesta setmana va concloure l’emissió per TV3 de la versió televisiva de la novel·la La Catedral del Mar d’Ildefonso Falcones, després de la seva emissió també per A3 i Netflix. L’emissió a TV3 va tancar-se amb un programa en directe des de la Basílica de Santa Maria del Mar. Hi van participar diversos protagonistes de sèrie com Josep Maria Pou, Itziar Luna, Anna Moliner Òscar Rabadan, junt amb, entre altres, l'historiadora Teresa Vinyoles, el director de la sèrie Jordi Frades i el mateix Falcones, així com el rector de Santa Maria del Mar, Salvador Pié

El rector va augurar que "aquesta sèrie possibiliti que Santa Maria del mar continuï essent Catedral i Església del Poble, tal com ho va ser al construir-se". La realització del programa de TV3 permet confirmar el que indiquen les guies turístiques rellevants com Michelin i Lonely Planet que afirmen que és “l’edifici gòtic que més commou de Barcelona” a més de ser l’únic que el seu interior mereix el màxim grau, és a dir, "tres estrelles".

En el diàleg posterior Salvador Pié va recordar que "realment Santa Maria del Mar era la Catedral del poble, ja que la gent del mar tenien una vida molt arriscada, i molts d’ells morien per les tempestes, les emboscades dels pirates i les guerres amb els genovesos, que eren els seus competidors a la Mediterrània. Tenien una devoció gran a la Mare de Déu Assumpta i a la seva Basílica de Santa Maria del Mar que a l’ésser d’estil gòtic els feia mirar sempre amunt, al cel. Per això, quan pregaven demanaven que ella els ajudés a lliurar-se del mal i en el cas de que morissin que poguessin pujar al cel amb cos i ànima com la Mare de Déu Assumpta ho havia fet tot seguint Jesucrist, que per això no està clavat a la Gran Creu nua i victoriosa que presideix tota la Basílica".