Vés al contingut
Catalunya Religió

(Bisbat de Girona) El proper divendres 23 d’abril la Catedral de Girona acollirà la 5a edició de la Consueta de Sant Jordi, una representació teatral basada en un text mallorquí medieval (segle XVI) d'origen desconegut que rememora la figura de sant Jordi, amb el seu patronatge i significat. Les quatre darreres edicions –la del 2020, celebrada el mes de juliol a causa de la pandèmia- han comptat amb un notable èxit d'espectadors i de crítica. Entre els principals al·licients d’aquest espectacle, mostra de l’antic teatre religiós català, destaca el fet de representar-se en un espai com el de la nau de la catedral gironina.

Sota la direcció de Guillem Fernàndez-Valls, la producció va a càrrec del Capítol de la Catedral de Girona i l'adaptació i dramatúrgia és obra de Josep Romeu Figueras. Els actors i actrius que hi donaran vida seran Ivan Bustos, Guillem Fernàndez-Valls, Jordi Subirà, Ferran Frauca, Mireia Rey i Raymon Pujol. La Capella de Música de la Catedral de Girona s’encarregarà del cant, i la música de l'orgue serà interpretada per Pau Riuró, el qual ha fet també de l'adaptació musical, juntament amb Ferran Frauca. D'altra banda, el vestuari, l’atrezzo i el cavall aniran a càrrec de Drakònia; els efectes especials, de Caution FX; els efectes de vol, d’Accialt; i la il·luminació i el so, de Videoson.

Enguany hi haurà dues funcions: a les 6 de la tarda i a les 8 del vespre. Les entrades són gratuïtes, però cal recollir-les a través de la pàgina web www.catedraldegirona.cat. Com en l’edició anterior, i com a mesura de prevenció davant de la Covid-19, hi haurà la possibilitat d'adquirir entrades de forma individual o bé com a grup bombolla.

L'esdeveniment és organitzat pel Capítol de la Catedral de Girona, amb el patrocini de la Generalitat de Catalunya i la col·laboració del Bisbat de Girona, la Diputació de Girona, l'Ajuntament de Girona i els Diables de l'Onyar. La Consueta de Sant Jordi es va estrenar a la seu episcopal gironina el 2017 amb motiu dels 600 anys de la decisió de construir la seva nau única, recuperant, d'aquesta manera, un espai que ja en època medieval havia acollit aquest tipus d'actes, de marcat caràcter pedagògic.

Temàtica
Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.