Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Capítol Catedral de Barcelona) Estem vivint una situació que ningú no s’esperava, estem confinats a casa dies i setmanes. Les nostres vides s’han vist alterades i, en alguns casos, truncades. Les notícies que ens arriben són poc optimistes, tenim família i amics malalts i no podem visitar-los ni tenir cura d’ells. L’alteració de la vida rutinària ha fet que, també, els canonges de la Catedral de Barcelona modifiquem la nostra vida ordinària i la del temple: les celebracions litúrgiques són tancades als fidels, les visites han estat cancel·lades....

Davant d’aquesta situació, a demanda de molts fidels, el Capítol està mirant de seguir oferint serveis a través de la pàgina web i dels canals digitals de què disposa. Alguns, com la Missa dominical en streaming a través del canal de Youtube, ja eren oferts amb anterioritat, però ara l’emissió és diària.

Aquests dies en què molts fidels tradicionalment venen a venerar el Sant Crist de Lepant i a oferir-li una pregària i una espelma, com han fet de manera secular els seus avantpassats, es fa més evident encara la situació d’excepcionalitat que vivim. És per això que hem habilitat els mitjans necessaris perquè qui ho desitgi  pugui pregar, en directe, de 10h a 13h cada dia davant d’algun capella de la Catedral o que des de la pàgina web es pugui demanar que s’encengui una espelma, tal i com farien personalment; es poden adquirir les espelmes i aquestes seran enceses davant de les capelles i en el Claustre. També, aquells fidels que ho desitgin podran fer-nos arribar les seves intencions, a través de la pàgina web, perquè siguin presentades en la celebració eucarística que cada matí celebrem davant de Santa Eulàlia.

La tecnologia ens permet seguir al costat del poble fidel i de totes aquelles persones que se senten part de la comunitat de la Catedral i de Barcelona i, també, d’aquells que hi arriben per casualitat i s’hi senten acollits. La Catedral segueix oberta al món, d’una manera diferent, però al servei de tothom. Amb tot, la tecnologia i les activitats digitals no podran mai substituir la força de la trobada ni de la celebració comunitària. Esperem i demanem al Senyor, amb la intercessió de la Mare de Déu de les Claus, que ben aviat passi aquesta època de confinament i que les portes de la Catedral, domus Dei et porta caeli, la casa de tots tornin a obrir-se de bat a bat.

Els Capítol de canonges de la Catedral de Barcelona seguim pregant per tots vosaltres i les vostres famílies.