Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Escoles, entitats i fundacions catalanes responen al Black Friday amb una jornada totalment oposada: el Giving Tuesday. Es tracta d'un moviment global que pretén fomentar les bones accions. L’objectiu és dedicar el dia 28 de novembre a celebrar l’acció de donar. Aquesta solidaritat es pot mostrar en forma d'aliments, diners, voluntariat, etc. A continuació hi podeu trobar les propostes disponibles a Catalunya: 

La Vinya: micromecenatge en suport a l’aprenentatge de persones migrades

L'entitat social La Vinya, que treballa per atendre les persones en situació de risc social dels Barris de Bellvitge i El Gornal de l'Hospitalet del Llobregat també ha volgut participar de la jornada. En aquest cas ha organitzat una campanya de micromecenatge per contribuir en l'acollida sociolingüística a persones migrades per dotar d’eines i recursos que enforteixin la cohesió social dels barris on treballen. Un equip de voluntàries i educadores dinamitza l’aprenentatge comunitari en diferents grups. Un procés d’aprenentatge personalitzat i amb una forta vinculació grupal, fruit d’un treball convençut que enfortir els vincles relacionals de barri és el millor element de cohesió social possible.

Pots contribuir-hi aquí

 

Sed: Graner Infantil de Drets 

El Graner infantil de Drets i Comunicacions la Fundación Huellas formarà durant un curs 30 infants en tres tècniques de comunicació. A través del periodisme, la fotografia i el reportatge, a més d’un procés continuat de producció literària, es vol promoure les competències comunicatives i narratives. L’eix d’articulació pels dos grups d’infants que participen d’aquest graner de comunicacions seran els drets dels infants. A partir de les eines comunicatives treballades, els nens i les nenes aprendran a expressar la seva veu i la mateixa interpretació sobre els drets que els són propis, augmentant-ne la consciència als seus territoris i als altres espais on participen.

Pots contribuir-hi aquí

La Salle: El projecte del Líban de Fratelli-PROIDE

La Salle proposa la col·laboració en el finançament per fer front a les despeses del programa de suport escolar a 65 nens/es refugiats sirians i infants libanesos que viuen en condicions. El projecte està liderat pel Projecte Fratelli (La Salle i Maristes), on col·labora la Fundació Proide.

Pots contribuir-hi aquí

Migra Studium: Obrir la porta a la cohesió social

L'entitat obre la porta per sortir i descobrir el barri. Amb un programa de sortides culturals i d’excursions: espais on els  alumnes poden conèixer i aprendre la cultura i el territori del país on viuen. Propostes que durant tot l’any promouen la relació, la pràctica de la llengua, el coneixement de l’entorn i la integració a la societat.

Pots contribuir-hi aquí

L'origen del moviment #GivingTuesday

La idea del #GivingTuesday va sorgir de l’ONG 92Y Street de Nova York, dedicada durant més de 100 anys a les obres socials, i de la Fundació de les Nacions Unides, que ha aportat la seva experiència en l’estratègia i la difusió de projectes solidaris. #GivingTuesday va arribar per primera vegada a Espanya l'any 2015, aconseguint un total de 405.000€ destinats a més de 260 projectes socials, i 982 persones van donar sang per primera vegada.