Vés al contingut
Catalunya Religió

Per saber-ne més

(Bahá'ís de Barcelona) Girona, Barberà del Vallès i Barcelona se sumen a l'onada de conferències organitzades per les comunitats bahá'ís del món. Aquestes trobades tenen per objectiu reunir participants de diferents orígens per parlar sobre com intensificar els esforços per millorar la societat. A Barcelona serà el 7 i 8 de maig a la Facultat d'Informació i Mitjans Audiovisuals de la Universitat de Barcelona. A Girona serà el 21 i 22 de maig i a Barberà el 4 i 5 de juny.

La comunitat bahá’í de Barcelona serà amfitriona d'una d'aquestes conferències obertes a totes les persones, de tots els orígens, cultures, conviccions, religions i edats. Són xerrades per aquelles persones que vulguin "cooperar per promoure la unitat al seu voltant i reflexionar sobre com un esperit de servei als seus conciutadans pot canviar les seves vides i ajudar a la transformació espiritual i material de la societat", expliquen des de la comunitat bahá'í. El programa se centra en conèixer el model educatiu promogut per la comunitat que "permet capacitar milers de persones al servei dels seus barris". També hi haurà un èmfasi especial en l'expressió artística i les deliberacions que es faran en plenàries i en petits grups. Es preveuen sessions específiques també per a infants de 5 a 11 anys i adolescents de 12 a 15 anys.

A Girona se celebraran les conferències a l'Institut de Santa Eugènia el 21 i 22 de maig. A Barberà del Vallès serà a la Torre de Can Gorgs del 4 al 5 de juny. També s'ha programat una a la ciutat de Mallorca el 21 i 22 de maig.

Un objectiu doble

Segons la comunitat, les xerrades també mostraran l'experiència de cent anys dels bahá'ís arreu del món. Una experiència de promoció de la construcció de comunitats "espiritualment i materialment vibrants i compromeses amb el canvi de la societat", diuen.

Per als bahá'ís, cada persona té el deure i l'oportunitat de posar tota la seva capacitat al servei de la transformació social. De fet, aquesta és una de les premisses més importants d'aquestes conferències. La idea que el propòsit moral de les vides de les persones és doble: "desenvolupar el caràcter i potencialitats de cadascú, i promoure el benestar de tothom".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.