Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

(CR) Des del Departament de Pastoral de l’Escola Cristiana (FECC) no s’ha volgut restar al marge de l’impacte de l’actualitat informativa, especialment l’actualitat religiosa, a l’aula. A tal efecte, s’ha incorporat un nou apartat al butlletí digital mensual 'Llambregades de pastoral educativa' amb la col·laboració del portal Catalunya Religió. L’objectiu d’aquesta col·laboració entre un mitjà de comunicació i la comunitat educativa rau a oferir continguts periodístics en format pedagògic per tal de poder ser un recurs per tractar a l’aula, aportant un recull de paraules-clau, preguntes de debat i vincles amb les escriptures. 

Aquest nou apartat s’afegeix a dos més que han esdevingut fixes al butlletí: les fitxes de 'Cinema a l’aula' proporcionades per Assumpta Montserrat i Montserrat Claveras, i l'apartat 'Art a l’Aula' proporcionat pel Secretariat Interdiocesà de Custòdia i Promoció de l’Art Sagrat de Catalunya.  

“En una societat on les 'estructures d’acollida' –Lluís Duch– estan en crisi, aquesta iniciativa proporciona una eina per tal de facilitar als alumnes de les escoles cristianes un marc on visualitzar i donar veu a les 'teodicees pràctiques', és a dir, la praxi de dominació de la mateixa contingència del ser humà”, diuen des de l'Escola Cristiana. 

Són diversos els documents de l’Església que fan menció a la relació entre família, educació i mitjans de comunicació. En aquest sentit, des de l'Escola Cristiana destaquen, amb l'afirmació del papa Francesc a l’encíclica Amoris Laetitia, que “l’encontre educatiu entre pares i fills pot ser facilitat o bé obstaculitzat pels mitjans de comunicació i d’entreteniment, que cada dia són més sofisticats”.