Vés al contingut
Catalunya Religió
n4d-02
Fotografia: Daniel Fernández (KAICIID).
Galeria d'imatges

Observatori Blanquerna Diversos representants de la societat civil, líders polítics, experts acadèmics i representants d'organitzacions religioses de diferents parts d'Europa s'han trobat en dues trobades internacionals amb l’objectiu d’explorar sobre la inclusió social de migrants i refugiats en el continent europeu. Les jornades han estat patrocinades pel Centre Internacional de Diàleg KAICIID.

En primer lloc, s'han trobat a la 8a reunió de la Network for Dialogue (N4D), una plataforma europea que reuneix actors religiosos i de la societat civil per a promoure l'ús del diàleg. També busca desenvolupar recomanacions per als responsables d'elaborar polítiques públiques d'inclusió social relacionades amb els migrants i refugiats en l'àmbit local, nacional i europeu.

La trobada ha reunit els membres d’aquesta xarxa que, durant les sessions del 6 i 7 de novembre en format taller, han treballat per a reduir el discurs d'odi i els prejudicis cap a les comunitats de migrants i refugiats del continent europeu. Gran part de la trobada s'ha destinat a analitzar com millorar les competències requerides a l'hora de relacionar-se amb els responsables polítics en aquests temes. També s'ha conversat sobre les competències professionals necessàries per a treballar en contextos interculturals i interreligiosos.

La trobada ha inclòs una visita dels membres de la N4D a la seu d'un dels seus socis i coorganitzador de tots dos esdeveniments: l'Observatori Blanquerna de Comunicació, Religió i Cultura, situat en la Facultat de Comunicació i Relacions Internacionals Blanquerna de la Universitat Ramon Llull. Ha rebut a la xarxa la directora de l'Observatori Blanquerna, Míriam Díez Bosch; la sotsdirectora, Alba Sabaté; i la investigadora Valentina Laferrara, qui ha participat en nom de l'organització en aquesta trobada de la N4D. També els ha donat la benvinguda oficial al centre el vicerector de Relacions Internacionals i Estudiants de la Universitat Ramon Llull, Carlo Gallucci. Els membres de la N4D, a més, han visitat l'Església de Santa Maria de Montalegre, on els ha rebut Xavier Argelich, i la comunitat Sikh de Barcelona, guiats pel seu portaveu, Gagandeep Singh.

Inclusió social a les ciutats

Els membres de la xarxa han participat també al 4t Fòrum de Diàleg Polític Europeu, una plataforma en la qual diferents actors de diversos àmbits es reuneixen per compartir experiències de treball amb migrants i refugiats a Europa. Sota el lema 'Inclusió social a les ciutats - Enfortiment de les associacions de múltiples parts interessades per a portar a les comunitats al diàleg', durant els dies 9 i 10 de novembre, més de 100 participants de 30 països diferents han debatut sobre el paper dels mitjans de comunicació en la lluita contra la incitació de l'odi i sobre la importància de forjar associacions de múltiples parts interessades per a donar suport a la inclusió social de migrants i refugiats en el continent.

L'acte inaugural, que ha comptat amb la presència de Carles Armengol, director general d'Afers Religiosos de la Generalitat, ha estat a càrrec dels representants de cadascuna de les entitats que han acollit el Fòrum: Míriam Díez Bosch, de l'Observatori Blanquerna; Thomas Wipf, del Consell Europeu de Líders Religiosos; Kishan Manocha, de l'Oficina d'Institucions Democràtiques i Drets Humans (ODIHR) de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE); i Antoni Matabosch, de l'Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona (ISCREB). La trobada també ha comptat amb el suport del KAICIID i la N4D.

Temàtica
Territori
Institucions

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.