Vés al contingut
2 Catalunya Religió dj. 15/09/2022
jep2022
Fotografia: Generalitat de Catalunya.

Catalonia Sacra/Generalitat de Catalunya Enguany el patrimoni sostenible centrarà les Jornades Europees de Patrimoni que se celebren aquest 7, 8 i 9 d'octubre. Un any més, l'esdeveniment compta amb la participació de Catalonia Sacra que ha programat una vintena d'activitats gratuïtes arreu de Catalunya. 

Les activitats organitzades per Catalonia Sacra són fruit d'un acord de col·laboració amb l'Agència Catalana del Patrimoni Cultural (ACPC) i la Xarxa d'Església de Catalonia Sacra. Amb tot, les activitats busquen fer gaudir i conèixer el ric patrimoni artístic de l'Església. Visites guiades, activitats exclusives, jornades de portes obertes o visites accessibles conformen les propostes d'aquest any que es donaran a conèixer els pròxims dies. 

Per aquest 2022, sota el lema 'Patrimoni sostenible' proposat pel Consell d’Europa, les Jornades Europees de Patrimoni conviden a explorar i reflexionar al voltant de la sostenibilitat del patrimoni. Una proposta que porta a reflexionar sobre la protecció del patrimoni i a explorar l’ús dels recursos en relació amb la seva preservació, en un context marcat pel canvi climàtic. Convida a explorar el paper del patrimoni cultural en un futur sostenible.
 
Amb aquest tema, l’edició d’enguany de les Jornades conviden a totes les institucions, entitats i associacions que participen en l’esdeveniment a suggerir iniciatives que contemplin l’efecte ambiental de les seves activitats amb la finalitat de reduir o moderar el consum de recursos i la despesa energètica, de minimitzar l’impacte ambiental en la programació i gestió dels diferents projectes patrimonials.
 
Aquest 2022 les Jornades Europees de Patrimoni tindran un especial protagonisme a Igualada, Capital de la Cultura Catalana, amb el projecte RECorreguts. Rutes per descobrir el patrimoni industrial del Barri del Rec d’Igualadarealitzat amb la col·laboració del Museu de la Pell d’Igualada i l’Ajuntament d’Igualada.

Un gran ventall de propostes que es podran consultar, organitzades temàticament i geogràficament, en l’agenda en línia.

Donar a conèixer la riquesa i l'atractiu del patrimoni cultural

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d’Europa i la Comissió Europea que se celebra ininterrompudament a Catalunya des del 1991. És considerada l’activitat participativa més important d’Europa en relació amb el patrimoni cultural. 

Es tracta d'un esdeveniment obert a tothom i una gran oportunitat per donar a conèixer la riquesa i l’atractiu del patrimoni cultural, amb l’objectiu principal d’estrènyer els vincles entre aquest i la societat. Les jornades, a més d'amb Catalonia Sacra, compten amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis, l’Institut Ramon Muntaner, i l’Associació Capital de la Cultura Catalana.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.