Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra proposa per al dissabte 13 d’abril una visita guiada a l’exposició Aran me fecit. Aquesta mostra sense precedents presenta d’una manera integral el patrimoni sacre de la Val d’Aran. A proposta del Bisbat d’Urgell, Catalonia Sacra promou aquesta activitat especial que permetrà visitar la mostra de la mà de les seves responsables i que acabarà amb una visita a l’església romànica de Santa Maria d’Arties. Elisa Ros, historiadora de l'art i responsable de Airau de Patrimòni Culturau del Conselh Generau d'Aran i Carla del Valle, historiadora de l’art i directora del Musèu dera Val d'Aran, seran les encarregades de guiar la visita. La inscripció per aquesta activitat es pot fer al web www.cataloniasacra.cat/agenda, al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693 720 202.

Aran me fecit és una exposició que es pot veure fins al 27 d’abril a l’església de Sant Joan d’Arties. La mostra ha estat promoguda pel Conselh Generau d’Aran i el Musèu dera Val d’Aran, en col·laboració amb el Bisbat d’Urgell, i és fruit de set anys de treballs de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura (ETSA) de la Universitat Rovira i Virgili. L’exposició presenta amb les tècniques més innovadores, l’arquitectura d’un total de 42 esglésies araneses, la major part d’elles d’origen medieval, acompanyades d’imatges de l’entorn que les acull, sovint paratges de gran bellesa, i els béns mobles més notables que s’hi conserven.

També s’hi exposen diversos objectes, originals o rèpliques, representatius de les parròquies d’Aran: indumentària religiosa, lipsanoteques, escultures en fusta, una campana i un rellotge de campanar.

Des de l’antiga església gòtica de Sant Joan d’Arties, ara sala d’exposicions del Musèu dera Val d’Aran, els visitants es traslladaran fins a l’altre extrem del poble on es troba l’església romànica de Santa Maria d’Arties. Allà podran conèixer un temple on en destaca l’atreviment de les àmplies naus amb voltes sostingudes per pilars circulars, on destaquen el retaule gòtic i l’ampli conjunt de pintura mural renaixentista, amb un impressionant Judici Final.