Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) Va ser abat de Montserrat durant 22 anys. Cassià M. Just (1926-2008) en aquesta entrevista feta el 1997 per Teresa Pou a “Signes dels Temps”, recorda diversos moments del seu pontificat de 22 anys i opina sobre algunes qüestions de l'actualitat eclesial. 

L’abat emèrit de Montserrat parla del gran incendi de l'any 1986 a la muntanya. Recorda aquells fets amb una "angoixa terrible", però afirma que "la reacció i la solidaritat de la gent va ser meravellosa". Defensa l'existència d'una Conferència Episcopal Catalana i sobre l'ús de la llengua als temples afirma que "és fals completament que l'Esglesia catalana margini els castellanoparlants". 

Referint-se als canvis episcopals a Catalunya, l'abat Cassià defensa que "en l'Església hi ha d'haver opinió pública, i l'expressió de l'opinió pública no s'ha d'ofegar" i en aquest sentit declara que "s'hauria de revisar la forma d'elecció dels bisbes". També parla de la seva vinculació a l'entitat Acció Solidària Contra l'Atur i la justifica dient que "l'atur és un dels problemes més greus de la nostra societat" i perquè és una associació que treballa gràcies a la "col·laboració entre creients i no creients". I preguntat sobre si un monjo es pot jubilar, l'abat Just afirma que "no es pot fer mai vacances de Déu".

 

Si no veieu bé el vídeo podeu anar aquí.