Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Claretians) El Casal Claret de Vic inaugura la botilla-taller Cosidor Pas a Pas, una reformulació del projecte ja existent al tercer pis de l’edifici però que permetrà tenir més visibilitat i oferir contractes laborals a les dones participants. La setmana del 8 al 12 de març s’inaugurarà oficialment el nou espai i projecte que busca “transformar i fer créixer la justícia social”. Un lloc físic, i a peu de carrer, on, afirmen, “poder teixir aliances i desplegar habilitats”.

Fins al moment el Cosidor estava situat al tercer pis de l’entitat, fet que dificultava la visibilitat i coneixença de l’espai a nivell de ciutat. La iniciativa no només ha canviat de localització, sinó que en els darrers mesos s’ha estat fent un treball conjunt entre les dones participants, l’equip del Casal, la comissió econòmica i la Junta de l’associació amb l’objectiu de poder fer un pas més cap a la professionalització, oferint la possibilitat d’un contracte laboral a les dones participants, a banda d’acompanyament i formació personal i col·lectiva.

El Cosidor fa un pas endavant i el repensen com un espai creatiu amb mirada, veu i mans de dones, amb desig de transformar i fer créixer la justícia social. Una botiga-taller des d’on confeccionaran a petita escala col·laborant amb empreses, entitats i dissenyadores emergents de la comarca.Un espai on arrangen peces de tot tipus, i un projecte on crearan productes propis amb llarga vida útil i criteris ecosocials. El projecte té horari de dimarts a divendres de 10:30h a 12:30h. i totes les tardes de 16:30 a 19h. Durant la setmana de l’obertura obsequiaran les 50 primeres persones que les vagin a veure amb un petit present.