×

Missatge d'avís

The service having id "_mobile_whatsapp" is missing, reactivate its module or save again the list of services.

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Carmelites Descalços) El Carmel Descalç Seglar compta amb més de 25.000 membres arreu del món, dels quals 800 són de l'Estat Espanyol. Aquest diumenge el Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona ha acollit la celebració de noves incorporacions catalanes.

A l'Eucaristia del migdia, presidida per Miguel Márquez, provincial de la povíncia Ibérica a la qual pertany Catalunya, ha tingut lloc l'admissió a la formació de Carmen Castellanos, la promesa definitiva de Mercedes de santa Teresa de Jesús, d’Antonio del Niño Jesús de Praga i de San José, les promeses temporals de Maravillas Inmaculada del Espíritu Santo i de Joan María de la Caritat.

"Podem dir que l’Esperit Sant fa reviure amb força allò que semblava que anava a morir sense remei", han afirmat els nous membres. Així succeeix en el Carmel Descalç Seglar, que en els últims cinc anys ha viscut la renaixença de tres antigues fraternitats a Catalunya, "amb saba nova i plena de vigor".

La única comunitat que ha restat activa al llarg dels anys, expliquen, ha estat la fraternitat de Barcelona. Ara amb la incorporació de nous membres les comunitats de Tarragona, Mataró i  Mallorca han tornat a tenir un nou anhel de vida.

Reconeixen que el carisma que han d’irradiar "és un dels més importants de l’Església" que cal, a més de recordar-ho, "viure-ho". La seva missió, afirmen, "és explicar el camí per arribar-hi, per mitjà de testimonis tant eloqüents com santa Teresa de Jesús i sant Joan de la Creu".