Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(CR) El poeta i filòleg Carles Duarte i Montserrat (Barcelona, 1959) evoca els seus primers records de Nadal en el pregó que ha escrit aquest any per la comunitat universitària de Blanquerna.

“Nadal ens parla de la humanització de Déu en Jesús, d’un Déu que, contràriament al que succeeix en altres confessions, no està desvinculat de la perspectiva humana”, apunta Duarte en el seu missatge. Descriu el Nadal com “una època de l’any que mena cap a la vida interior, cap al retrobament familiar i que suscita dins nostre un sentiment de comunió i de solidaritat”.

També parla de l'obra de Ramon Llull i de “la grisor i la duresa del franquisme” al costat d’un “catolicisme conciliar i catalanista” que feia de “un recer d’espiritualitat amb consciència cívica i de país”.

En el context de la pandèmia convida a recordar el sentit del Nadal després d'un any especialment dur: “El missatge de Nadal és de fe i d'esperança, de confiança compromesa amb valors i ideals que fonamenten la nostra existència com a cristians. Des d'aquí reprendrem el camí.”

Cada any la celebració de Nadal a la Fundació Blanquerna té lloc en format presencial. Aquesta vegada, en context de pandèmia, el pregó s’ha difós com a text entre alumnes, personal i professors dels centres educatius. En anteriors edicions el pregó de Nadal l’ha pronunciat el doctor Climent Giné; la pedagoga Mar Galcerán o la dominica Lucía Caram.