Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) Centenars de visites a domicilis, trobades, acompanyament, reforç educatiu, lleure o formació és el balanç que fa Càritas Urgell de la seva tasca solidària l'any 2018.

Quan les relacions entre pares i fills queden afectades per les dificultats econòmiques o per les dinàmiques familiars, Càritas aposta per ajudar i donar suport en la cohesió familiar, a través dels ajuts als infants en l’estudi, en trobades d’escolta i conciliació. S’han fet centenars de visites a domicili, trobades i acompanyament al llarg de l’any lectiu 2018 per ajudar en les relacions familiars entre pares i fills en l’entorn del reforç educatiu, i s’ha ajudat a 12 persones amb problemes d’adiccions a través del projecte CECAS.

Acompanyen les generacions més joves, treballen en el reforç educatiu dels més petits, en la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), o en els ajuts escolars. Per fer-ho, han invertit 116.003 euros, i han rebut suport a través del programa de reforç educatiu 148 infants en localitats com Balaguer, Guissona, Linyola, Puigcerdà, La Seu d’Urgell i Vielha.

A l’aula de suport Unitat d’Escolarització Compartida hi han participat 10 joves, dels quals 8 eren nois. Van realitzar 1.265 hores de classes lectives, 95 hores de classes extra curriculars, i han fet col·laboracions en les activitats de Càritas, incorporant eines per gestionar emocions i relacions amb l’entorn.

També en l'àmbit de la formació i la inserció laboral, Càritas Urgell ha creat una empresa d’inserció laboral per tal que les persones adquireixin nous hàbits, i d’altra banda, el programa laboral de Càritas ha permès la formació i l’especialització de moltes persones arreu del bisbat.

S’han invertit, l’any 2018, 112.480 euros per donar formació en informàtica, jardineria, pintura, en la cura dels altres, neteja, bugaderia, cambrer, auxiliar de granja, en francès, en seguretat viària, i a través d’aquesta formació 158 persones s’han pogut reinserir laboralment.

Els itineraris d’acompanyament de Càritas s’han intensificat per aconseguir millors resultats i s’han fet 1.274 hores de formació. La major part dels usuaris d’aquests programes tenen entre 25 i 45 anys.