Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas d'Urgell) Aquest divendres 21 de febrer el president de Càritas d’Urgell, el bisbe Joan-Enric Vives i el director del centre d’institucions de CaixaBank a Catalunya, Joaquim Macià han signat un conveni segons el qual CaixaBank, amb la col·laboració de l’Obra Social “la Caixa”, fa entrega d’un donatiu de 25.000 euros a Càritas d’Urgell, que es repartirà entre els cinc centres d’atenció que Càritas disposa a l’àrea de la Diòcesi d’Urgell: a Tremp, Balaguer, Vielha, Puigcerdà i La Seu d’Urgell.

El pressupost que ha destinat Càritas Urgell a les ajudes socials el darrer any és de 170.000 euros, pel que aquesta aportació suposa un augment del 15%. El conveni s’ha signat al bisbat d’Urgell i hi han assistit a més, per part de Càritas, el director voluntari, Josep Casanova; i per part de CaixaBank, el director d’institucions de CaixaBank a Lleida, Geremi Camí. També hi  han estat presents Jordi Porta i Albert Requena, directors territorials de negoci de l'entitat bancària.

A Catalunya una de cada cinc persones es troba en situació d’exclusió social. Encara que les persones afectades treballen, la precarietat del treball provoca el risc d’exclusió en un 52%, i tres de cada quatre persones tenen problemes relacionats amb l’habitatge, dificultat per accedir als medicaments, als serveis sociosanitaris. També hi ha una alta incidència de l’aïllament en les persones perquè s’esgoten les xarxes de protecció social i familiar. La taxa de pobresa és més alta en dones, si es té entre 45 i 54 anys, s’és immigrant o si forma una família monoparental o nombrosa.