Vés al contingut
Catalunya Religió dc. 3/08/2022
caritas-terrassa

Càritas Terrassa | El bisbe de Terrassa, Salvador Cristau, ha beneit el nou pis social de Càritas Arxiprestal de Terrassa. Un projecte per a joves en situació de vulnerabilitat que pretén donar cobertura a la necessitat residencial. 

La presidenta de Càritas Arxiprestal de Terrassa, Rosa Cristany, ha explicat que el pis anirà destinat a joves "amb dificultats per tenir una vida autònoma". Càritas a Terrassa coordina el projecte 'Vivim aquí, som d'aquí', destinat a joves que es troben en aquesta situació i que necessiten molta ajuda per fer front a les despeses de l'habitatge. 

"Són joves compromesos amb un pla de treball per tal de millorar la seva situació, expliquen des de Càritas Diocesana de Terrassa. Els joves treballen amb un tècnic de Càritas per fomentar les seves capacitats i formar-se per adquirir nous coneixements i habilitats.

Cristany també ha agraït a les Franciscanes Missioneres de la Nativitat, les Darderes, que hagin pensat amb Càritas per tal que el pis esdevingués una llar, un espai generador de noves oportunitats per a les persones que hi visquin. 

Unir esforços en benefici dels més vulnerables

Salvador Cristau ha posat de manifest el que s'aconsegueix quan les administracions i les entitats socials uneixen esforços a benefici de les persones més vulnerables. 

En l'acte que ha tingut lloc aquest 29 de juliol, el bisbe ha recordat la importància d'acollir i acompanyar al desconegut, al foraster i al refugiat. "Vivim en un moment en què veiem el millor i el pitjor de la globalització", ha dit. 

El tinent d'alcalde de drets socials, Noel Duque, ha volgut agrair a Càritas l'aposta per "un projecte que ajuda a fer una societat millor i que treballa perquè tothom es pugui integrar en un entorn cada dia més just, igualitari i que ofereixi accés universal". 

Tal com ha ensenyat Meritxell Pérez, tècnica de Càritas, el pis consta de 3 habitacions amb capacitat per a 6 persones. Els joves hauran de fer les tasques de la llar, i organitzar-se en un entorn respectuós i de suport. Pérez ha remarcat que el projecte es durà a terme gràcies a totes les persones compromeses amb Càritas, tant oferint el seu temps com a voluntàries, com fent aportacions econòmiques. 

Més de 2 milions de persones viuen en habitatges insegurs

A l'informe EINSFOESSA presentat al febrer d'aquest mateix any, Càritas alertava que després de la Covid, el 30% de la població catalana viu en risc de pobresa. A més, més de 2 milions de persones viuen en habitatges inadequats o insegurs, pendents de trobar un altre lloc on puguin assumir les despeses del lloguer i els subministraments. 

Davant d'aquesta realitat, el pis de Terrassa se suma als serveis que Càritas Diocesana de Terrassa té arreu del territori per ajudar a les persones en situació de sense llar.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.