Pestanyes primàries

Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Galeria d'imatges

(Bisbat de Solsona) Càritas parroquial de Navàs va rebre el Premi Flama a la Cultura Popular per la seva dedicació a l’atenció de les persones més vulnerables del poble, a més a més de la seva participació en esdeveniments locals com per exemple la festa intercultural que cada any se celebra el mes de juliol.

Càritas Parroquial de Navàs és hereva de la Xarxa de Germanor, “un grup de dones que, allà als anys 70, van començar a trobar-se per cosir i fer diners per ajudar a la gent”. Es va constituir com a Càritas Parroquial de Navàs a principis dels anys 90.

Des de Càritas “recollim el Premi Flama 2017 en nom de tota aquella gent que han fet, fan i faran possible Càritas al llarg dels anys, els voluntaris, els socis, els col·laboradors… que amb el seu treball constant fan possible que el nostre poble sigui una mica més just i acollidor”, escrivien al full parroquial.

Amb motiu del reconeixement popular a Càritas es va demanar uns versos a Climent Forner, que fou rector de Navàs durant 31 anys i també va rebre el Premi Flama.

Durant l’acte de lliurament del Premi Flama, a més a més dels parlaments de l’alcalde de Navàs, Jaume Casals, i del president de l’Agrupació Sardanista, Josep Busquets, el president de Càritas Parroquial, el Gonçal Garcia, va adreçar unes paraules d’agraïment en el moment de recollir el premi i va recordar que es tracta d’un premi “de tots” perquè Càritas són totes aquelles persones que d’una manera o altra col·laboren amb l’entitat per tal que l’ajuda als necessitats sigui efectiva. Garcia, acompanyat de voluntàries de diferents programes de Càritas Parroquial, va encendre la darrera foguera dels Països Catalans.