Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

Per saber-ne més

Enllaços relacionats

(Bisbat de Lleida) Càritas Diocesana de Lleida ha rebut aquest dimecres una donació de 10.000 mascaretes per part de la Secretaria General de Sanitat per distribuir entre les persones voluntàries. En l’acte hi han format part el bisbe Salvador Giménez, José Crespin, delegat del Govern a Lleida, i Rafael Allepuz i Ma. José Rosell, director i secretària general de Càritas Diocesana de Lleida. La trobada ha permès posar en valor la tasca que s’està duent a terme des de l’entitat, no només en aquesta època de crisi sanitària en què s’han doblat el nombre de famílies amb necessitats urgents, sinó al llarg de tota la seva trajectòria.

Ma. José Rosell ha mostrat la seva preocupació perquè en només tres mesos les demandes de serveis bàsics s’han triplicat i assegura que “això només és el principi i caldrà veure com ens ho fem quan arribi el setembre i s’hagin de complementar les ajudes a l’alimentació amb les d’habitatge i altres necessitats emergents”. Per a Càritas Diocesana de Lleida, ara és moment perquè totes les parts implicades s’asseguin, s’entenguin i cooperin conjuntament per afrontar la situació i donar respostes.

La situació de les persones temporeres i el valor del voluntariat

En relació amb la conjuntura actual de l’arribada de persones temporeres, des de Càritas Diocesana de Lleida es posa de manifest que no es tracta d’una preocupació nova, sinó que es treballa durant tot l’any per poder donar la millor resposta possible a les persones que es troben en situació de vulnerabilitat. Rafael Allepuz ha explicat que la situació de la pandèmia ha afegit noves dificultats, com el límit de passatgers per vehicle a l’hora de desplaçar-se al camp i també amb el tancament d’escoles, que dificulta la conciliació familiar.

Per la seva part, el Delegat del Govern a Lleida, José Crespín, també ha volgut agrair la feina de l’entitat en el territori i ha valorat la tasca de les persones voluntàries de Càritas, especialment en aquesta època de crisi.