Vés al contingut
Catalunya Religió
caritas-bcn-botigues
Fotografia: Càritas Catalunya.

Càritas Catalunya La Fundació Formació i Treball consolida la seva presència a Barcelona i obre una nova Botiga Amiga amb Moda re- a la ciutat comtal. Amb la nova botiga, ubicada al Carrer Gran de Sant Andreu, 204, Formació i Treball suma ja 20 botigues repartides arreu del territori català i, en concret, és la novena a Barcelona.

La Botiga Amiga Sant Andreu ha estat creada amb una imatge moderna i actual, que pretén trencar els estereotips que s’associen a les botigues de segona mà. Actualment, hi treballen 3 persones, dues amb contractes d’inserció, i una persona d’estructura. Es tracta de la novena botiga al municipi de Barcelona, nou punts de venda als que si afegim el córner Alcampo de Diagonal Mar gestionat per la Fundació, ofereix deu establiments comercials i competitius a la capital catalana.

A més a més, aquest nou establiment permet continuar ampliant la xarxa d’entrega social de roba i complements a persones i famílies en situació de vulnerabilitat ateses per la Fundació, facilitant així la proximitat. Alhora que impulsar una major confluència de col·lectius a les nostres botigues, atorgant-ne la màxima dignitat i confidencialitat al lliurament.

Un model que promou i impulsa projectes d’alt impacte: social, cobrint una necessitat bàsica insuficient resolta i desenvolupant itineraris sociolaborals per a col·lectius en situació de vulnerabilitat; mediambiental, reduint la generació de residus i allargant el seu cicle de vida; econòmic, creant llocs de feina, sostenibles en el temps i dirigits en exclusiva a persones vulnerables; i comunitari, afavorint propostes de proximitat al i des del territori.

Els ingressos de les botigues de Càritas es destinen a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables

El projecte de botigues de segona mà aposta per un espai de consum sostenible reutilitzant béns de segona mà i afavorint alhora la inserció laboral de persones en risc d’exclusió social del territori. A més, els ingressos de l’establiment es destinaran a iniciatives de formació i inclusió laboral de col·lectius vulnerables.

La cadena Botiga Amiga de Formació i Treball forma part de la cooperativa Moda re-, projecte estatal impulsat per Càritas. Aquesta iniciativa empresarial sense ànim de lucre està destinada a la promoció de l’economia social i solidària a través de la reutilització, el reciclatge i la venda de roba usada, amb l’objectiu principal de generar ocupació social i sostenible.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.