Vés al contingut
Catalunya Religió

(Càritas Barcelona) Càritas acompanya i acull les persones en situacions de vulnerabilitat perquè puguin recuperar la confiança i la dignitat per sortir-se’n. Aquesta és una de les premisses que inspira l’acció social de la institució i que la va portar a impulsar, fa uns mesos, la targeta Barcelona Solidària. Una targeta que fins ara només s’havia implementat a la ciutat comtal i que a partir del febrer també podrà fer-se servir a tots els municipis de la demarcació.

Aquesta eina facilita que les persones sense recursos ateses per l’entitat i que són acompanyades per un professional del Treball Social puguin rebre els ajuts econòmics per a l’alimentació a través d’una targeta de prepagament, fet que els permet fer la compra amb autonomia, com qualsevol altra família. I és que l’objectiu de la targeta Barcelona Solidària és dignificar l’ajuda alimentària, promoure que les persones que s’han empobrit puguin seguir comprant als establiments on ho feien normalment i que siguin elles mateixes les que decideixin quins aliments els calen perquè la seva alimentació sigui equilibrada, suficient i adaptada a les seves necessitats.

El director de Càritas Diocesana de Barcelona, Salvador Busquets, ha afirmat en relació a aquesta targeta moneder que "la innovació afecta tots els àmbits de la vida i també de l'acció social”. L'ampliació en el territori d'implamentació ha estat possible gràcies un conveni signat amb la Diputació de Barcelona i la Caixa, que es va donar a conèixer dijous en roda de premsa. Aquesta targeta ampliada passarà a dir-se targeta moneder d’impacte social.

Les famílies necessiten més ajuda i per més temps

A Càritas constatem que les famílies cada vegada necessiten més ajuda i per més temps ja que o bé se’ls estan esgotant els ingressos o bé ja no en tenen. Per aquest motiu, les persones veuen com augmenten les dificultats per garantir-se el bàsic per menjar de forma equilibrada. Aquest fet ha portat a Càritas a esmerçar més esforços per ajudar les famílies a tenir les seves necessitats bàsiques cobertes. D’aquí que, fa us mesos, la institució impulsés la iniciativa de la targeta Barcelona Solidària, inspirant-se en el projecte que ja existia a la Càritas de Milà. La targeta complementa la distribució en espècie d’aliments que ja es fa des de les parròquies.

Càritas Diocesana de Barcelona fa molts anys que té en marxa el programa d’ajuts econòmics directes, puntuals o temporals. A través d’aquest programa ajudem les persones sense recursos que atenem a garantir-se un habitatge, les necessitats dels infants dels que tenen cura, els transports, l’alimentació, etc.

El 2014, 2.300 famílies de la diòcesi de Barcelona van rebre aquests ajuts, que van sumar un total de 2.260.000 euros. D’aquests diners, 550.000 es van destinar a l’alimentació (900 llars els van rebre), i d’aquesta quantitat, 44.000 euros van canalitzar-se a través de les targetes Barcelona Solidària. Es preveu que amb aquest nou sistema de la targeta moneder, podrem arribar a canalitzar al voltant de 300.000 euros.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.