Vés al contingut
Catalunya Religió

(Arquebisbat de Tarragona) Aquest dimecres, dia 14 de novembre, ha tingut lloc l’acte acadèmic i lliurament de diplomes del curs d’auxiliar de muntatge d’instal·lacions electrotècniques i de telecomunicacions en edificis, que organitzen, per cinquè any consecutiu, la Fundació Endesa i Càritas Diocesana de Tarragona, amb la col·laboració de l’Institut de Formació professional Comte de Rius de Tarragona. Aquest curs, d’una durada de cinc-centes hores i inserit en els projectes sociolaborals de Càritas, ha de contribuir a millorar la qualificació professional d’un grup de disset persones en situació d’atur i de vulnerabilitat, augmentant el seu nivell d’ocupabilitat.

Aquesta formació també permet als alumnes realitzar pràctiques no laborals en empreses del sector. Un dels resultats a destacar del curs és la millora de l’autoestima i de les del capacitats i habilitats de l’alumnat de cara a la recerca activa d’ocupació. Des dels seus inicis, l’any 2014, setanta-vuit persones han rebut aquesta formació. Dels que han acabat el curs un 41% han trobat feina i un 20% s’han animat a continuar estudiant, cursant estudis de grau mitjà i grau superior d’electricitat.

L’acte ha comptat amb la presència del director de Càritas diocesana de Tarragona, Salvador Grané; la directora de projectes de la Fundació Endesa, Glòria Juste; el responsable de Responsabilitat Social Corporativa a Càritas Espanyola, Pedro Barquero i el responsable d’Atenció al Client d’Endesa, Carlos Gómez Cordero.

La inserció laboral, una de les principals necessitats dels usuaris de Càritas

Una de les principals necessitats detectades a la població atesa des de Càritas està directament relacionada amb la seva situació laboral. Des d’aquesta realitat Càritas s’ha vist en l’obligació de crear nous projectes i eines per donar resposta material i emocional a les necessitats plantejades i aposta decididament pels projectes sociolaborals. També, la Fundació Endesa té entre les seves principals línies d’actuació la de promoure la formació i la inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió social.

Fa unes setmanes, amb motiu de la Jornada mundial per el Treball digne i decent, Càritas i altres entitats denunciaven els factors d’injustícia de l’economia i la pèrdua de drets socials, que perjudiquen amb cruesa la vida de bona part de la població, la més vulnerable: els creixents desequilibris entre les rendes del treball i les rendes del capital; l’increment de les desigualtats; l’existència dels paradisos fiscals, etc. I fèiem una crida reivindicant: polítiques actives d’ocupació, personalitzades i formatives; sou mínim interprofessional de 1.000€/mes; renda garantida de ciutadania per a totes les famílies que ho necessiten; l’erradicació del frau i l’elusió fiscal; l’eliminació dels paradisos fiscals arreu del món; la solidaritat amb les persones nouvingudes al nostre país. Unes mesures per impulsar unes estructures socioeconòmiques més solidàries, més inclusives i més justes.

Territori

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.