Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Càritas) Aquesta setmana, les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya han iniciat la campanya de Nadal. Sota el lema “Sigues part de la solució contra la pobresa”, les Càritas ubicades en territori català han unit forces per fer arribar un missatge d’esperança, on es convida a tothom a ser part de la solució dels problemes que pateixen les persones més vulnerables de la nostra societat. Les deu Càritas diocesanes amb seu a Catalunya es coordinen doncs per segon any consecutiu per fer arribar un missatge d’esperança. 

La missió de Càritas és acollir i acompanyar les persones que més ho necessiten, i amb el suport de gairebé 16.000 particulars i més de 1.700 empreses, sumada a la feina dels més de 500 professionals i 13.000 voluntaris/es, Càritas ha pogut atendre a 321.287 persones a Catalunya durant l’any 2017. Gràcies a tots ells, la missió de Càritas és possible.

Un Nadal que no exclogui a ningú

Amb tot, els problemes socials continuen ben presents en el nostre dia a dia, i aquest Nadal la campanya de Càritas vol centrar-se en una problemàtica estructural amb caràcter d’urgència: l’habitatge. Nadal és un temps que porta a la memòria l’escalfor de la llar que protegeix del fred del carrer, les trobades al voltant d’una taula compartint els darrers moments de l’any i els bons desitjos per al que comença.

Aquests records, que ens semblen tan quotidians, no els han pogut gaudir mésd’un 30% de les famílies i persones soles que Càritas ha atès durant l’any 2017. Les persones que viuen aquesta situació no compten amb una llar adequada,assequible i segura. Malgrat aquestes dificultats, des de Càritas es treballa amb elconvenciment que tothom mereix una llar on construir els seus recordsvitals, on sentir-se protegit i on recuperar forces per començar un nou dia. Una llar on somiar el projecte vital.

“Tenim un gran repte com a societat, però amb l’ajuda de la ciutadania serem capaços de retornar els records de Nadal a les persones que més ho necessiten. Perquè tothom mereix una llar” ha afirmat Francesc Roig, President de Càritas Catalunya.