Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Arquebisbat de Barcelona) El Jutjat d’Instrucció número 10 de Barcelona ha notificat aquest dimarts un Auto que acorda arxivar el procediment de Diligències Prèvies número 466/2019. El citat procediment judicial es va incoar després de la querella presentada per Miguel Ángel Barco contra el cardenal Joan Josep Omella, arquebisbe de Barcelona.

En la resolució judicial, la jutgessa, després d’analitzar la totalitat de les diligències de prova practicades i conèixer la realitat dels fets a través de la declaració prestada pel cardenal Omella, conclou sobre la presumpta intervenció del querellat en el procediment canònic que es va seguir contra el querellant, que Omella “ni el va promoure, ni el va iniciar, ni hi va participar processalment de cap forma ni ni va prendre part de la decisión última”.

La magistrada jutgessa afegeix que “no consta amb quina acció el querellat va incórrer en cap delicte d’injúria o de tracte degradant respecte el querellant”. En base els raonaments jurídics exposats a l’auto firmat per la magistrada, i “no sustentant els elements de la querella en cap element objectiu procedeix sense més tràmits l’arxiu de la querella” i, en conseqüència, l’arxivament de les diligències prèvies que es van iniciar a conseqüència de la citada querella.