Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) El caputxí Jordi Cervera i el dominic Riccardo Lufrani ha resseguit cent anys després el viatge que va fer el monjo de Montserrat Bonaventura Ubach al Sinaí. Un viatge del qual recentment s’han editat els dietaris i que van inspirar la novel·la L’arqueòleg. D’aquest viatge n’ha sortit el llibre El camí d’Ubach, de Montserrat al Sinaí cent anys després, que es presenta aquest dijous als Caputxins de Pompeia de Barcelona.

El vuit d’abril de 1910 Bonaventura Ubach va iniciar un viatge per la península del Sinaí i l’Aràbia Pètria acompanyat del prevere belga Joseph Vandervorst. Tots dos eren alumnes de l’École Biblique et Archéologique Française de Jerusalem. Es tractava de resseguir l’itinerari que, anys abans, havia recorregut el seu mestre Marie Joseph Lagrange i altres dominics d’aquesta escola.

Cent anys després, i fent coincidir expressament les mateixes dates, els dos autors han repetit el mateix viatge del monjo benedictí. El camí d’Ubach és un diari de les seves aventures i de la relació amb els beduïns que els fan de guia a través dels paratges mítics del llibre de l’Èxode.

El llibre es presentarà també el dimarts 21 al convent dels Caputxins de Sarrià i dijous 23 al d’Igualada. També aquest dissabte es fa una visita guiada al Museu de Montserrat.

Jordi Cervera i Valls és caputxí, nascut a Barcelona l’any 1961, i professor de Sagrada Escriptura a la Facultat de Teologia de Catalunya. El dominic Riccardo Lufrani, nascut a Roma l’any 1965, és professor de Topografia a l’École Biblique et Archéologique Française de Jerusalem.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.