Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Obra Social "la Caixa") L’acció solidària «Cap nen sense bigoti», impulsada per l’Obra Social ”la Caixa” i CaixaBank en favor dels bancs dels aliments, ja ha recaptat més de 1,7 milions de litres de llet, que contribuiran a abastir les famílies en situació de vulnerabilitat ateses pels bancs d’aliments. A Catalunya, l’acció solidària s’impulsa conjuntament amb el Banc dels Aliments. La Federació Espanyola de Bancs d’Aliments (FESBAL) és qui distribueix la llet entre els bancs d’aliments provincials de la resta de l’Estat.

En les tres primeres setmanes de campanya, la gran recollida de llet ja ha superat la xifra aconseguida en l'edició passada de 1,5 milions de litres de llet, que van proveir a 30.000 famílies en risc de vulnerabilitat social durant tres mesos.

Aquesta fita ha estat possible gràcies a més de 65.000 donatius de clients a través de més de 4.000 oficines de CaixaBank. El dia 8 de juny es va batre el rècord de recaptació diària en una causa de fund-raising de l’Obra Social ”la Caixa”, amb 130.344 litres recaptats en un sol dia. La via principal de recaptació han estat les oficines de CaixaBank, que han recollit més del 88% de les donacions gràcies a la implicació de clients i empleats de l’entitat.

Personalitats del món de l’esport, el cinema o la televisió s’han posat el bigoti per les famílies desfavorides en el marc de la campanya de recollida de lleu d’aquest any. Els actors Antonio Banderas, Iván Sánchez, i Jesús Vidal, guanyador del Goya per ‘Campeones’, la presentadora Elsa Anka, el futbolista de l’Al-Sadd Sports Club Gabriel Fernández i clubs com l’Atlético de Madrid, l’Albacete Balompié i el Málaga CF són només alguns dels que han mostrat el seu suport a la iniciativa.

Tot i la elevada recaptació, amb aquests 1,7 milions de litres de llet, només s'estaria cobrint el 20% de la necessitat dels bancs d'aliments per abastir les necessitats nutricionals bàsiques de les persones que diàriament depenen d’ells cada dia. Encara fan falta 11 milions de litres de llet més per cobrir la demanda anual.

Un de cada tres menors està en risc de pobresa a l’Estat espanyol, segons la Xarxa Europea de Lluita contra la Pobresa i l'Exclusió Social. La llet és un dels aliments més sol·licitats per les entitats socials que atenen col·lectius en risc d’exclusió, encara no se’n recull una quantitat suficient per garantir el consum mínim en famílies en situació de vulnerabilitat.

Els donatius econòmics es poden continuar realitzant fins al 31 d’agost. També es poden fer aportacions a www.granrecollidadellet.cat.