Vés al contingut
Catalunya Religió

(Cor Francesc Valls) El proper dilluns 24 de desembre a la Catedral de Barcelona a dos quart de dotze de la nit, just abans de la Missa del Gall presidida per l’Arquebisbe Joan Josep Omella, el Cor Francesc Valls, interpretarà per10è any consecutiu el Cant de la Sibil·la. Prèviament, al Cant de la Sibil·la, es resarà l’ofici de lectures del Dia de Nadal.

Coincidint amb el 15è aniversari del Cor Francesc Valls la nit de Nadal i la representació del Cant de la Sibil·la serà un moment molt important en aquest any de celebració. L’efemèride del Cor coincideix en què farà 10 edicions de la recuperació de la versió historicista del Cant de la Sibil·la.

Com acostuma a ser tradició, el Cor encarrega a un autor de prestigi una revisió contemporània del Cant de la Sibil·la. Aquest any se li ha encarregat al compositor vilafranquí, Josep Soler. Els llistat de compositors que ja han rebut l’encàrrec per a revisar el Cant de la Sibil·la són Jordi Cervelló, Josep Vila, Vic Nees, Narcís Bonet, Xavier Pagès-Corella, Johan Dujick, Bernat Vivancos i Joan Magrané. Així mateix, la novetat per aquesta desena edició del Cant de la Sibil·la és l’encàrrec també de la versió del Liber Generationis de l’inici del Cant. A més, aquest encàrrec és fa per primer cop a una dona compositora, la barcelonina Mariona Vila. Per tant, aquesta edició del Cant de la Sibil·la començarà i acabarà amb reversions encarregades pel Cor de Cambra Francesc Valls.

També és important remarcar que aquesta serà la última edició on la contralt Eulàlia Fantova interpretarà com a solista el Cant de la Sibil·la. Fantova ha representat aquest rol des de la seva recuperació assolint un gran èxit cada any per part de la crítica i el públic.

El Cant de la Sibil·la és un drama sacre que es va deixar de representar a la Seu barcelonina l’any 1575. La Sibil·la és un personatge femení vestit a l'antiga amb riques vestidures i que amb una espasa a la ma, anuncia l’Apocalipsi. El Cor de Cambra Francesc Valls el va recuperar l’any 2009 i des d’aleshores el representa de manera ininterrompuda.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.