Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(Bisbat d'Urgell) El Festival de Música cristiana Canòlich Music va cloure, a la matinada d'aquest dissabte, dos dies d’activitats de lleure, de reflexió sobre les xarxes socials, de tallers sobre la música, concerts i moments intensos de pregària, amb un balanç molt positiu després del canvi de format per integrar-lo millor dins de la jornada lectiva.

Els joves van participar de manera intensa en les pregàries inicials, dutes a terme amb eines audiovisuals. I allà ja s’hi van introduïr les reflexions i el treball que després van desenvolupar amb un “escape-town”, una gimcana, en la que van anar aprenent eines i criteris per gestionar les xarxes socials, per comprendre el seu funcionament en profunditat i com afecta a lús de les seves dades i imatge i en la que van treballar la solidaritat entres les persones, i la seva protecció personal enfront de les agressions a la xarxa. Recents estudis posen en relleu el gran impacte que l’ús del telèfon i de la informació disponible a la xarxa i l’ús de les xarxes socials té en els infants i joves, i com provoca situacions de dependència la popularitat fàcil, o situacions d’agressions i marginació entre els joves.

Participació amb les escoles

Aquest fou el marc escollit pel Consell de Joves en el Festival Canòlich Músc enguany. El Consell de Joves ha estat una de les incorporacions en aquesta nova etapa del festival: un espai de participació en el que s’hi han integrat joves de les diverses escoles confessionals, que durant l’any han anat preparant les activitats i el tema del certamen. Bona part d’ells, van formar l’equip de voluntaris, juntament amb professors de religió i membres de la Delegació de Joventut i d’Ensenyament del Bisbat d’Urgell, que van donar suport en l’organització dels actes.

El Festival Canòlich Músic se celebra al Principat d’Andorra des de fa set anys, i enguany va convocar els joves i adolescents, estudiants de primer a tercer d’ESO de les escoles confessionals d’Andorra i de La Salle de La Seu d’Urgell, i als joves dels Grups Txt de la diòcesi d’Urgell, a la parròquia andorrana de Sant Julià de Lòria, els dies 22 i 23 de novembre. L’encontre va portar per títol “Atreveix-te, sigues tu mateix”, i va tenir com a convidats un dels millors grups en format petit de música gospel a Catalunya, “Vocal Groove”, que va solemnitzar la celebració eucarística, l’acte central del festival, que va retornar a la l’esglèsia de Sant Germà i Sant Julià, ara completament renovada amb un nou mosaïc al presbiteri del pare Marko Ivan Rupnik.

Coratge als joves

La missa fou presidida pel delegat d’Ensenyament i rector de la parròquia de Sant Julià, Pepe Chisvert, i concelebrada per Ivan Ayala, coordinador dels grups de joves de Taizè, Alfons Velásquez, responsable de Pastoral Vocacional i Antoni Cagigós. Les lectures de la celebració de Jesucrist, Rei de tot el món, les va fer una professora de religió, voluntaria del festival i membre del l’equip organitzador, Sara Martínez; les pregàries i les ofrenes van ser realitzades per joves d’ESO de les escoles confessionals participants i dels grups de Txt.

Al final de l’Eucaristía va fer-se present l'arquebisbe Joan-Enric Vives, que va fer un missatge de coratge als joves, i va assenyalar que “som aqui per trobar Déu, per a grair-li a Déu la vida, per agrair-li a Déu el dò de la vostra joventut, que omple avui la parròquia de Sant Julià i el Principat d’Andorra”, va destacar la bellesa del marc de l’església i el nou mosaïc de Rupnik i com aquesta bellesa ha de formar part de la vida de cadascú per elevar-nos a Déu. Va tenir paraules de record i agraïment pel delegat de Joventut, Lluis Plana, que estava absent per malaltia. I va acabar dient-los que l’Església estava joiosa de la seva presència en la celebració i en la vida cristiana, i va recordar-los que Crist està viu, que hem de donar gràcies per què hem estat beneïts en el Crist, amb tota classe de benediccions espirituals, fent referència a l’Evangeli del dia.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.