Vés al contingut
2 Catalunya Religió dt. 22/11/2016

(Bisbat d'Urgell)  El Festival Canòlich Music que se celebrarà aquest dissabte a Andorra enguany s'ha ampliat la influència del festival s'esperen autobusos amb joves de Madrid, de València, de França. Se sumen als autocars de Barcelona i de diferents punts del bisbat d'Urgell. L'objectiu és arribar als 1.500 assistents durant la tarda, en la celebració de la Missa, en la que la música en directe i la mobilització dels joves amb balls, amb coreografies de Toño Casado serà el plat fort. L'arquebisbe d'Urgell, Joan-Enric Vives farà una salutació als participants en l'experiència.

La celebració eucarística serà retransmesa en directe pel canal Youtube del Bisbat d'Urgell, i alhora pel canal de cable Laurèdia TV i per Andorra Televisió per a tot el Principat i també per Ràdio Estel per tot Catalunya. 

L'envelat, de 1.500 m2, és molt més gran que el que s'havia utilitzat els anys anteriors a la Plaça Germandat, i s'habilitarà per acollir músics i participants. L'organització, encapçalada pel delegat d'Ensenyament, Pepe Chisvert, i el delegat de Joventut, Lluís Plana, ha donat a conèixer les xifres: més de 80 joves del país dels tres sistemes educatius acolliran els joves que visiten Andorra pel Festival; es realitzaran 9 tallers diferents durant la tarda (composició de cançons, percussió corporal, animació, danses, música electrònica, entre d'altres); i s'ha convocat un flashmob per les 15:30 a la Plaça Germandat que serà animat i organitzat per Toño Casado.

La música alegre i enèrgica del grup andorrà ONE obrirà el divendres 25 de novembre a dos quarts de deu de la nit l’edició d’enguany del Canòlich Music. ONE és un grup sorgit precisament de la participació dels seus components en el concurs Dóna’t a Conèixer en l’edició de l’any anterior del festival. A través de les seves composicions volen transmetre els valors i l’amor que comparteixen a partir de la pròpia vivència de la fe.

L’actuació d’ONE donarà pas, una hora més tard, al retorn d’Andy Hunter, que ja va ser al cartell del 2015 i que ara torna per oferir el seu nou projecte, Presence, on presenta més d’una desena de temes composts al voltant de les seves reflexions sobre l’ésser humà i Déu, en els quals predomina una música intimista i encisadora. El DJ i compositor anglès serà també l’encarregat de conduir la pregària de la nit de divendres.

El programa del festival continuarà dissabte a les deu del matí amb una pregària conduïda per Kairoi, un grup ja ben conegut pels seguidors del Canòlich Music, i un dels conjunts més veterans en l’àmbit de la música cristiana, amb 24 àlbums publicats des del 1979. I, tot seguit, cap a les onze del matí, hi haurà una nova convocatòria del concurs Dóna’t a Conèixer: un escenari obert a nous grups i intèrprets que enguany tenen el repte afegit de participar amb una cançó original i inèdita composta a partir del lema “Compartim l’esperarança”.

A les quatre de la tarda començarà una altra proposta del festival, la Crist Xperience, que proposa als participants un seguit de tallers al voltant de la música, i que culminarà a les set de la tarda amb una celebració eucarística animada per Toño Casado, sacerdot i compositor nascut a Salamanca, que entén la música com un principi evangelitzador entre els joves: per a pregar, per parlar amb Déu, per a viure amb el cos allò que cantem i expressem i per a fer-ne un signe de comunitat i un element transmissor de la fe i de la manera de viure cristiana.

I a les deu de la nit, i després de compartir una bona botifarrada, el festival es clourà amb el concert de fi de festa, en el qual es podrà escoltar novament la cançó guanyadora al Dóna’t a Conèixer, i on compartiran escenari Kairoi, amb noranta minuts d’un directe enèrgic en el qual presentaran els temes del seu proper àlbum; i SAL150, un grup de música rock procedent de Tarragona, amb arrels celtes i influències folk en la seva música i lletres que parlen de valors cristians i d’esperança, i que repeteix al Canòlich Music després de la seva reeixida experiència de l’any passat.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Imatge
Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.