Vés al contingut
Catalunya Religió

(Jesuïtes) Coincidint amb el Nadal, les entitats del sector social dels Jesuïtes que desenvolupen diversos projectes i activitats a Catalunya ens recorden quina és la tasca que fan d'acompanyament i suport a moltes persones i ens conviden a col·laborar-hi. Obrir portes, posar color als espais, acompanyar les rutines d'infants i joves, regalar futurs amb esperança... són eslògans que ens conviden a conèixer la realitat social que ens envolta i fer possible la seva transformació.

Des de Lleida, Arrels Sant Ignasi ha llançat la campanya "Posa-hi color!", que pretén posar color als espais de l'entitat per tal que siguin dignes i les persones sentin que aquests espais les respecten. Concretament ens conviden a col·laborar per tal de poder millorar i pintar l'espai del Servei d'Aliments i els 6 habitatges de suport amb 17 places per a persones sense llar.

A Barcelona, la Fundació Migra Studium demana ajudar per fer un gest tant quotidià i alhora tant important com obrir la porta. Es tracta d'obrir la porta a les persones que migren i busquen refugi, per tal que es trobin una societat d'acollida i hospitalitat. Col·laborar amb aquesta campanya representa la possibilitat, per a Migra Studium, d'oferir suport legal o administració, facilitar acollides d'emergència i facilitar a la formació lingüística i laboral de les persones que migren i busquen refugi. En donen testimoni la Salimata, una noia de 32 de Burkina Faso que, amb el suport de Migra Studium, ha pogut accedir a estudis d'Alta Cuina a l'Escola d'Hosteleria de Sant Ignasi; o el Suleymane, que arribà a Barcelona des de Senegal amb 15 anys i va aprendre català i castellà a Migra Studium, on es va incorporar a l'espai Som Joves.

El Centre Sant Jaume de Badalona ens recorda la importància que tenen les rutines durant l'etapa infantil i juvenil, perquè donen seguretat i aplanen el camí cap a l'èxit educatiu, personal i vital. Rutines senzilles però imprescindibles com el joc, l'activitat física, l'alimentació, la lectura... El centre obert d'aquesta entitat fa possible que molts nens i nenes puguin anar adquirint aquestes rutines, gràcies al treball d'un equip de 10 professionals, entre educadores, psicopedagogues i psicòlogues.

La Fundació Salut Alta, també a Badalona, ens recorda com els últims mesos el barri on treballa aquesta entitat, la Salut Alta, ha estat notícia per diversos problemes, que posen de manifest la precarietat en la que viuen molts veïns i veïnes. Per això l'entitat fa una crida a regalar futurs amb esperança. És a dir, a contribuir que els nens, nenes i joves del barri tinguin les mateixes oportunitats que tots els infants. La Fundació Salut Alta treballa diàriament amb més de 130 infants i adolescents i 100 famílies, que participen en diferents projectes dins de l'entitat.

I a la Fundació la Vinya, als barris de Bellvitge i el Gornal de L'Hospitalet de Llobregat, les persones, la comunitat i el desig de transformació social són els pilars bàsics que guien l'acció de l'entitat. Projectes socio-educatius amb infants i joves, educació en el temps de lleure, un servei de repartiment d'aliments per a persones i famílies que ho necessiten, atenció a la gent gran, alfabetització o visites a centres penitenciaris són algunes de les activitats que contribueixen a la transformació de la realitat social d'aquests barris.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.