Vés al contingut
Catalunya Religió
Galeria d'imatges

(CR) El pare general dels Jesuïtes, Arturo Sosa, la Universitat Gregoriana i els principals turoperadors especialitzats en turisme religiós donen suport a potenciar el Camí de Sant Ignasi i, en concret, a la celebració de Manresa 2022. La capital del Bages prepara per a aquell any una ambiciosa commemoració dels 500 anys d’estada de Sant Ignasi de Loiola a la Cova de Manresa, on van néixer els exercicis espirituals.

Una delegació catalana encapçalada per l’alcalde de Manresa, Valentí Junyent, i el director del Camí Ignasià, el jesuïta Josep Lluís Iriberri, ha promogut a Roma el que vol ser una nova proposta sòlida i permanent en l’àmbit del turisme religiós i el pelegrinatge. El Camí té més de 700 quilòmetres, entre Loiola i Manresa, i es volen potenciar les etapes finals més significatives: la capital del Bages i Montserrat.

L’acte culminant de la presentació va ser la reunió amb el general els jesuïtes, a la cúria de la Companyia, aquest divendres. Junyent, Iriberri i el director de la Cova de Manresa, Lluís Magrinyà, van explicar a Arturo Sosa els detalls del projecte i li van demanar el suport de la Companyia i de les escoles i institucions que els jesuïtes tenen per tot el món. En els pròxims mesos, es concretaran aquestes accions.

Manresa 2022 i el Camí Ignasià a la Universitat Gregoriana

Manresa 2022 i el Camí Ignasià també s’han presentat a la Universitat Gregoriana, titularitat de la Companyia de Jesús, on el jesuïta Mark Rotsaert, antic director de la comunitat de la institució i especialista en el fundador de la Companyia, va glossar la figura i l’espiritualitat de Sant Ignasi i la influència que hi va exercir la capital del Bages. En aquest sentit, Rotsaert no dubta a titular la seva conferència Manresa, ciutat ignasiana per excel·lència.

Els principals turoperadors amb base a Roma, especialitzats en viatges religiosos i pelegrinatges, també han rebut les propostes del Camí i Manresa 2022 i s’han compromès a treballar per incloure’ls en el seu catàleg. Aquests turoperadors funcionen com a organitzadors i prescriptors de viatges i són una peça clau per orientar el destí turístic de milers de persones d’arreu del món cridades per aquest tipus d’activitats.

El Camí Ignasià va sorgir per iniciativa i impuls de la Companyia de Jesús, un petit grup de laics i jesuïtes. La proposta és recrear el camí que Ignasi de Loiola va recórrer l’any 1522 des de Loiola fins a la ciutat de Manresa. L’objectiu és oferir una experiència de peregrinació als homes i dones del segle XXI, tot seguint el procés espiritual d’aquell home extraordinari.

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.