Vés al contingut
Catalunya Religió

(CR) L'Escola Pia de Catalunya organitza el 4 de març el Camí de Calassanç, una jornada per presentar un recorregut que uneix els diferents punts lligats a Josep Calassanç i que servirà per acostar-se més a la figura del seu fundador.

Des de l'organització deixen clar que no es tracta únicament de fer un itinerari biogràfic i geogràfic, sinó que també "volen aprofundir en el coneixement personal de l'home que va començar l'Escola Pia i, de retruc, en el coneixement personal d'un mateix". Pretenem que el Camí de Calassanç sigui un recurs que permeti tothom "acostar-se més a la figura del fundador".

De Gerri de la Sal a Sort

El dia 4 de març organitzen una activitat que permetrà descobrir un tram d’aquest Camí , entre Gerri de la Sal i Sort, al Pallars Sobirà. Aquest tram es pot fer a peu -15 km des de Gerri de la Sal fins a Sort o 5 km des de Gerri de la Sal fins a Arboló- o en cotxe, participant de visites culturals a les dues ciutats. A Gerri es poden visitar el seu Monestir, el Museu de la Sal i les Salines, i a Sort una presó-museu amb una exposició sobre els refugiats.

Els quilòmetres que se sumin aquell dia es transformaran en una acció solidària ja que, gràcies a uns patrocinadors, es transformaran en recursos destinats als programes d’acollida de refugiats i desplaçats que tenen a l'Escola Pia de Catalunya.

Aquesta iniciativa vol desmarcar-se una mica de models coneguts com el Camí de Sant Jaume o el Camí Ignasià. "No és un pelegrinatge cap a un lloc sant, com ho és el de Sant Jaume. Tampoc no busquem un camí unidireccional com l'ignasià. Ni tampoc una ruta turística ni paisatgística". Pretenen oferir que es pugui fer de diferents maneres, amb diferents sentits i combinacions i que, sobretot, incideixi en el creixement personal d'aquell qui el faci.

Un camí de recerca de sentit

La proposta, doncs, és la de seguir les passes d'un home que va viure durant gran part de la seva vida per terres aragoneses i catalanes, les mateixes terres que després acolliran la seva obra. "Unes passes que són d'algú que busca i que va canviant de lloc".

Per això, diuen, el model d'aquest camí serà una mica diferent. "No pretenem que sigui una passejada, ni tampoc un camí que es limiti a resseguir la història cronològica. Voldríem que el camí de Calassanç sigui un itinerari que ens acosti al sant, a la seva obra i, sobretot, a l'experiència de la recerca de sentit".

Us ha agradat poder llegir aquest article? Si voleu que en fem més, podeu fer una petita aportació a través de Bizum al número

Donatiu Bizum

o veure altres maneres d'ajudar Catalunya Religió i poder desgravar el donatiu.