Voleu rebre les notícies?

Subscriviu-vos al butlletí gratuït

(Josep Castellà –Bisbat de Solsona) L’església de la Mercè de l’Escola Pia de Tàrrega va acollir el capvespre de divendres la tradicional jornada en honor de Sant Josep de Calasanç. S'hi van fer presents els feligresos targarins que tradicionalment assisteixen en aquesta època estiuenca, per commemorar el mateix dia de la mort del fundador de l’Escola Pia.

En la festa patronal es va oficiar una eucaristia solemne presidida per l’escolapi targarí Jaume Salas, que exerceix tasques pastorals a Nou Barris i la Parròquia del Carme de Barcelona. Va concelebrar amb el rector i arxipreste de Tàrrega, Josep Maria Vilaseca, i els capellans de l’arxiprestat, Joan Viladot i Josep Camprubí.

En l’homilia, el pare Salas es va referir a la figura i obra de Sant Josep de Calasanç, que a Roma fundà el 1597 l’Escola Parroquial de Santa Dorotea, la primera de la gran obra de l’Escola Pia que enguany compleix els 400 anys de la seva creació el 1617. Feu també referència del missatge del papa Francesc celebrant l’any Jubilar dels pares escolapis. Entre altres coses va significar “el buscar sempre l’esperit de servei en l’Església, en la família i en la comunitat educativa”. En les pregàries es va recordar Albert Foix, traspassat recentment i que va ser temps enrere membre de la comunitat escolàpia de Tàrrega.

En els cants de la missa va intervenir la Coral Bona Nova sota la direcció de Mercè Solà acompanyats al harmònium per Jesús Balletbó. Al final de la celebració els fidels van interpretar els Goigs a llaor de Sant Josep de Calassanç. La col·lecta d’aquesta jornada així com les properes dedicades a Sant Ramon i de la Mare de Déu de la Mercè, estan destinades a becar nens de les escoles de la missió escolàpia del Senegal per costejar-ne els seus estudis.