actualitat
 
Dv, 30/11/2018
(Càritas Diocesana de Sant Feliu) Ramon E. Carbonell i Pujol nascut a Vilanova i la Geltrú al 1969 ha desenvolupat la seva tasca professional en l’àmbit de la gestió de centres educatius. Entre el 2009 i el 2011 va dur a terme tasques de cooperació en una escola en la segona província més pobre d’Argentina.
Dv, 30/11/2018
(Glòria Barrete –Mollet del Vallès /CR) Mollet del Vallès compta amb una única congregació religiosa a la seva població, les religioses de la Companyia de Maria. Fa més d'un segle que les germanes hi son a través de la comunitat i l'escola concertada.
Dv, 30/11/2018
(Blanquerna) El passat 27 de novembre va tenir lloc a l'auditori de la FCRI la presentació pública de l'Observatori de l'Economia Social, una iniciativa impulsada pel grup d'empreses de l'economia social Clade i la Fundació Blanquerna.
Dij, 29/11/2018
(OHSJD) L'assistència sanitària, sociosanitària i social, així com la recerca biomèdica, generen freqüents conflictes de valors i dilemes ètics que exigeixen una reflexió serena i una resposta ètica adequada.
Dij, 29/11/2018
(Glòria Barrete –CR) Imaginen com seria que el tutor o tutora del seu fill volgués comunicar-se amb vostè però no aconseguissin entendre's per l'idioma? Com deu ser per una mare o un pare no estar assabentat de la propera festa escolar o dels deures que el fill ha de fer pel proper dia?
Dc, 28/11/2018
(Laura Mor –CR) Poc s'imaginaven des del projecte Gegants immortals del Museu Diocesà de Solsona que el trasllat de les cinc esteles-menhirs generés tant d'interès i preocupació. El Roc de la Marededéu, a El Miracle, n'és un cas singular.
Dm, 27/11/2018
(Laura Mor –CR) “Gent del Camp, gent del llamp”, diu la dita popular. Parla del caràcter i l'empenta dels habitants del camp de Tarragona per remuntar situacions imprevistes. Com en el cas dels parroquians de Riudoms. Vuit mesos després d'arreglar les campanes perquè tornessin a sonar, un llamp va provocar desperfectes a tota l'església per valor de 50.000 euros. Campanar inclòs.
Dll, 26/11/2018
(La Mercè) Unes setmanes després de la presentació del nou orgue de la Mercè aquest dilluns, 26 de novembre, a les 19:00h se n'ha fet la inauguració oficial per a l’activitat litúrgica. L’arquebisbe Joan Josep Omella ha oficiat la benedicció de l’instrument, seguint un ritual específic que es dóna només quan una església d’aquest nivell estrena orgue.
Dll, 26/11/2018
(Jordi Llisterri-CR) La foto és gairebé la de cada any al mateix lloc, però corregida i augmentada. La XIV Jornada Sant Jordi s’ha celebrat aquest dissabte a l’Hotel Alimara de Barcelona amb gairebé 200 assistents i amb noves entitats convocants.
Dg, 25/11/2018
(AIN-CR) La façana del Naixement de Basílica de la Sagrada Família s’ha il·luminat de vermell per sensibilitzar la societat sobre el dret a la llibertat religiosa. Aquest divendres al vespre, fins a la mitjanit, s’ha pogut veure de color vermell recordant la persecució que pateixen avui arreu del món persones de diverses confessions per les seves conviccions religioses.
Dg, 25/11/2018
(CR) L'any 1999 neix el 'Proyecto Esperanza' com a resposta davant el creixement del tràfic de dones a l'Estat Espanyol.
Ds, 24/11/2018
(Fundació Pere Tarrés) Les diferents tradicions religioses que conviuen a la nostra societat des d’una perspectiva antropològica i social centren el monogràfic d’Educació Social. Revista d’Intervenció Socioeducativa editat per la Facultat Pere Tarrés – URL.
llegiu més
recull de notícies
 
Dv, 30/11/2018 | Ara.cat
Dij, 29/11/2018 | Monestir de Sant Pere de les Puel·les
Dij, 29/11/2018 | Ara.cat
Dc, 28/11/2018 | La Vanguardia
Dc, 28/11/2018 | Vatican Insider
Dm, 27/11/2018 | El Punt Avui
Dm, 27/11/2018 | La Vanguardia
 
llegiu més
panoràmica
 
 
Les homilies del papa Francesc
Dues lectures que parlen de destrucció i de confiança, de derrota i de victòria, les que de la litúrgia d'avui comenta Francesc en l'homilia de la missa del matí a la Casa de Santa Marta. Amb una advertència: no podem conciliar la vida cristiana amb la vida del món La fi del món i la fi que hi haurà...
 
Noves oracions per a la missa
2 de desembre: Primer diumenge d’Advent   Pregària d’aplec: Preguem. Déu de l’amor, Pare dels pobres: comencem avui el temps d’Advent, el temps de preparació de la vinguda de Jesús el vostre Fill: la seva vinguda fet infant pobre allà a Betlem, la seva vinguda constant en la nostra vida de cada dia,...
 
Catalunya Franciscana
(Fra Josep Manuel Vallejo) El senyor Magalhães és un intel·lectual portuguès, doctor en Filologia Hispànica i Portuguesa, amb el que vàrem tenir el goig de compartir i dialogar sobre Cristianisme i Europa en unes conferències a Pompeia i Arenys de Mar.  El vàrem conèixer al primer Congrés de la revi...
 
Una font que raja sempre
Comentàvem en aquesta mateixa pàgina, la setmana passada, que el llenguatge litúrgic representa actualment tot un repte. Reconeguts experts en el tema diuen que aquest és el primer obstacle per a una gran part dels qui participen a la litúrgia. I és que la reforma litúrgica ens va fer el regal impag...
 
Vita Moleskine
Queridos hermanos obispos españoles. Me permito dirigir a todos vosotros mi humilde reflexión con el más profundo respeto por vuestra responsabilidad de pastores de la Iglesia. Quiere compartir con todos vosotros mi inquietud ante vuestra actitud pasiva hacia la situación que vivimos en Catalunya. M...
 
llegiu més
veure la fe
 
video

(Claret) Un any més la Llibreria Claret inicia la campanya de venda de diversos materials i recursos catequètics d’Advent i Nadal, editats i publicats per l’Editorial Claret. Així doncs, des de fa uns setmanes, ja es poden trobar disponibles a la Llibreria els principals materials actualitzats d’aquest any 2018-2019. Els exemplars amb una millor previsió d’acolliment són: el “Calendari d’Advent 20...

 

(Ateneu Universitari Sant Pacià) L’acte central de la III Setmana de la Bíblia va tenir lloc aquest dimarts 27 de novembre a la Basílica de la Sagrada Família de Barcelona. Armand Puig, rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, va fer una meditació bíblica sobre La façana de la Passió de la Sagrada Família. El va acompanyar l’orgue Juan de la Rubia, que va realitzar improvisacions a partir del t...