actualitat

 
Dv, 15/11/2019
(GIEC) Diumenge 17 de novembre, l’Església celebra la 3a Jornada Mundial dels Pobres, amb el lema “L’esperança dels pobres no es veurà defraudada” (Sl 9,19).
Dv, 15/11/2019
L’última jornada ha estat titulada “Déu habita en la ciutat”, i hi han estat representats quatre dels continents del món. Els conferenciants han parlat de globalització, cultura de la pau, diàleg interreligiós, ecumenisme i perifèries, tots conceptes globals molt utilitzats avui en dia i que tenen un protagonista principal: l’altre.
Dij, 14/11/2019
(Jordi Llisterri-CR) Badalona, Sabadell, L’Hospitalet de Llobregat, Sant Cugat del Vallès, Vilafranca del Penedès, diversos barris de Barcelona...
Dij, 14/11/2019
(Jesuïtes) El Vaticà ha comunicat aquest matí el nomenament del jesuïta espanyol Juan Antonio Guerrero com a Prefecte de la Secretaria per a l’Economia de la Santa Seu. Començarà a exercir aquest servei a partir del proper mes de gener.
Dij, 14/11/2019
(CR) Els darrers anys diverses entitats financeres han millorat els instruments per facilitar la captació de fons de les entitats religioses i sense ànim de lucre. En el món eclesial també ha arribat el moment de fer un salt. Si la gent ja s’ha acostumat a pagar amb targeta o amb el mòbil, perquè no ens adaptem a aquest format de recaptació?
Dij, 14/11/2019
(Ateneu Universitari Sant Pacià) La segona jornada del Congrés, titulada “Una teologia en el cor i de la vida i del món”, s’ha centrat en la reflexió al voltant de la teologia de Bergoglio.
Dij, 14/11/2019
(Lucia Montobbio-CR) Comença un nou cicle de cinema espiritual.
Dij, 14/11/2019
(Afers Religiosos)La consellera de Justícia, Ester Capella, lliurarà el 20 de novembre el II Premi de Cinema Espiritual. És el guardó que s’atorga des de l’any passat a un director de cinema que s’hagi significat pel seu compromís amb la societat.
Dc, 13/11/2019
(Josep Gordi –CR) El gener del 2018 el papa Francesc va visitar l’Amazònia i com a resultat d’aquesta estada i dels greus problemes ambientals i socials que afecten la seva conca, la tardor del 2019 ha tingut lloc a Roma el Sínode de bisbes per l’Amazònia.
Dm, 12/11/2019
(Jordi Llisterri-CR) El congrés sobre el papa Francesc a l’Ateneu Universitari Sant Pacià torna a mostrar públicament la plena sintonia de l’Església catalana amb el papa Francesc.
Dm, 12/11/2019
(Afers Religiosos) El context religiós de Catalunya ha experimentat canvis importants, al llarg dels darrers decennis, causats fonamentalment pels fenòmens migratoris i pels processos de globalització.
Dm, 12/11/2019
(Claretians) Diumenge es va inaugurar la capella amb les relíquies dels màrtirs claretians Julián Villanueva i Josep Vidal –beatificats el 2017 a la Sagrada Família– a
Dll, 11/11/2019
(Glòria Barrete –CR) El sindicat AMRC, el sindicat de docents de religió majoritari a Catalunya, informava fa unes setmanes via Twitter que hi havia vacants de religió a centres de Barcelona. Falten professors i mestres de religió?
Ds, 9/11/2019
(Jordi Llisterri-CR) “Necessitem cristians, laics i laiques, il·lusionats”. Això demanava aquest dissabte al matí l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, als participants de la setena Trobada Catalana d’Apostolat Seglar.
Ds, 9/11/2019
(CR/Arquebisbat de Tarragona) Aquest diumenge dia 10 de novembre celebrar
llegiu més

recull de notícies

 
Dij, 14/11/2019 | Catalunya Ràdio
Dm, 12/11/2019 | El Punt Avui
llegiu més

panoràmica

 
 
L'opinió publicada
Què en penses de la pobresa? Perquè hi ha pobres? Per què hi ha rics? Coneixes personalment alguna persona pobra? Els pobres no interessen massa. A més, ells i elles, sovint no voten, no fan massa soroll, estan allà, als nostres carrers i barris, i també en països llunyans. Són tants milions i sovin...
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 13 de novembre 2019 Salutació als malalts a l’Aula Pau VI Bon dia a tots! Fora plou. Aquí estareu tranquils, podreu seguir l’audiència en la pantalla gran, tranquils, en pau, sense mullar-vos. Això és bo. Us agraeixo aquesta visita. Per a mi és un goig quan veig que vosaltres veni...
 
El Cim s’acosta
Com vam veure el dia 3 d’octubre, l’Eucaristia està formada per diverses parts: els ritus inicials, la Litúrgia de la Paraula, la Litúrgia Eucarística i els ritus conclusius. Des de llavors estem repassant cada una d’aquestes parts de mica en mica així que, si encara no ho heu fet, us convidem a lle...
 
L'Escola Cristiana
Un estudi que s’ha publicat recentment i que porta per títol “La contribució econòmica de les famílies al sistema educatiu públic català”, de la Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FaPaC) -que integra AMPAs dels centres públics-, constata que les famílies d’aquest sector “paguen ...
 
llegiu més

veure la fe

 

 

 

(Jordi Llisterri-CR) El congrés sobre el papa Francesc a l’Ateneu Universitari Sant Pacià torna a mostrar públicament la plena sintonia de l’Església catalana amb el papa Francesc. Aquest dimarts al matí s’han obert les sessions de tres dies amb una conferència inaugural del cardenal mallorquí Lluís Ladaria, prefecte de la Congregació per a la Doctrina de la Fe, i del cardenal arquebisbe de Barcel...