actualitat

 
Dv, 25/10/2019
(Monestir de Poblet) El monestir de Poblet dedicarà a les persones que han patit les conseqüències dels aiguats d'aquesta setmana el concert del Festival Internacional d'Orgue de Poblet que se celebrarà aquest dissabte a les 20:45h.
Dv, 25/10/2019
(Escola Pia) El diumenge 27 d’octubre, l’Escola Pia Catalunya organitza una cursa solidària al parc Can Rius de la ciutat de Caldes de Montbui. 
Dv, 25/10/2019
(Bisbat d'Urgell) La Fundació Llar Cristiana Maria Maestre ha concedit i ha fet entrega aquest dijous d’un ajut de 500.000 euros al Patronat de la Fundació Sant Hospital de La Seu d’Urgell.
Dv, 25/10/2019
(Glòria Barrete –CR) Aquest any els bahá’ís de tot el món commemoren el 200 aniversari del naixement del Báb, l’herald de la Fe Bahá’í, que va anunciar l’arribada de Bahá’u’lláh, un educador espiritual que és per a la comunitat bahá’í manifestació de Déu a l’època actual.
Dij, 24/10/2019
(Arquebisbat de Tarragona) L'Arquebisbat de Tarragona ha emès un comunicat en solidaritat amb els damnificats del temporal de dilluns passat a la Conca de Barberà. 
Comunicat amb motiu de la llevantada del passat dia 22
Dc, 23/10/2019
(Laura Mor –CR) L’Espluga de Francolí ha fet una crida aquest matí al voluntariat davant la destrossa que ha provocat la llevantada durant el vespre i la matinada.
Dc, 23/10/2019
(Joan-Enric Vives, arquebisbe d'Urgell / La Vanguardia) Després de la sentència del Tribunal Suprem crec que ningú no pot restar indiferent ni es pot alegrar del dolor que aquesta s
Dc, 23/10/2019
(Carles Sánchez) El monjo cistercenc de santa Maria de Solius, Enric Benito, va morir diumenge als 87 anys. En feia 65 que era monjo, 59 que era sacerdot i va ser prior del monestir des de 1999 fins al 2011.  Dimarts vam enterrar un dels fundadors del monestir de Solius.
Dc, 23/10/2019
(Jesuïtes) "Estem teixits dels altres, i del Senyor que ens ha teixit, ens acompanya i ens estima".
Dm, 22/10/2019
(Claretians) Aquest dissabte 26 d’octubre Canri Situmorang (Sumatra, Indonèsia, 1988) farà la professió perpètua com a missioner claretià. Un sí definitiu a Déu que arriba després d’onze anys de formació dins de la Congregació dels Fills de l’Immaculat Cor de Maria.
Dm, 22/10/2019
(Fundació Joan Maragall) Una conferència de la religiosa dominica Véronique Margron, presidenta de la Conferència de religiosos i de religioses de França ha pronunciat la lliçó inaugural del curs de la Fundació Joan Maragall (FJM). L’acte ha coincidit amb el relleu en la presidència de la FJM que ara ha assumit el físic i poeta David Jou.
Dll, 21/10/2019
(Laura Mor –CR/Alcarràs) És una dona de nervi. “Ara ja estic jubilada i treballo més que quan no ho estava”, reconeix María Dolores Cabello, Filla de Jesús. Des de Càritas parroquial d’Alcarràs acompanya els temporers que malviuen als assentaments d’Alcarràs.
Dg, 20/10/2019
(Unió de Religiosos de Catalunya) El punt principal de l'assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya (URC) ha estat definir les diferents parts en què s’organitzarà el “Fòrum de la Vida Religiosa a Catalunya” i concretar els aspectes més destacats i objectius de la proposta.
Ds, 19/10/2019
(CR/Bisbat de Terrassa) El Santuari de Lourdes, a França, ha promogut que les relíquies de Santa Bernardette puguin ser venerades a les diferents diòcesis. Amb aquest motiu des del dia 1 de setembre i fins el 13 de desembre aquestes relíquies passaran per 45 diòcesis espanyoles, com ja han passat per França, Itàlia i Alemanya.
Ds, 19/10/2019
(CR) La principal federació de comunitats musulmanes a Catalunya ha demanat que “els actors polítics han de liderar un procés de diàleg i negociació, deixant al costat l'interès polític i concentrant els esforços en la resolució del conflicte”.
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 25/10/2019 | Ràdio Tordera
Dc, 23/10/2019 | Bisbat d'Urgell
Dm, 22/10/2019 | El Punt Avui
llegiu més

panoràmica

 
 
Betel. Arquitectura, Art i Religió
No és que haguem posat un sant cap per avall, castigant-lo de cara a la paret o com qui gira el quadre d’un rei desafortunat, però el projecte que presento avui tracta de “girar 180 graus” l’esquema funcional del temple parroquial de Sant Antoni Abat, a Vilanova i la Geltrú.  La situació que ha moti...
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 23 d’octubre 2019 Catequesi sobre els Fets dels Apòstols Estimats germans i germanes, bon dia! El llibre dels Fets dels Apòstols explica que Sant Pau, després d’aquella trobada transformadora amb Jesús, és ben rebut per l’Església de Jerusalem gràcies a la mediació de Bernabé i co...
 
El Cim s’acosta
Seguim la sèrie d’articles dedicats a les parts de l’Eucaristia. La setmana passada vam parlar del significat de la Litúrgia de la Paraula, avui continuem amb aquesta part tan important de la celebració i ens centrarem en les monicions, les lectures, i el salm. Unes consideracions prèvies Després de...
 
L'opinió publicada
Paraules al començament de l’assemblea de la Unió de Religiosos de Catalunya Estimades germanes, estimats germans, Pau i Bé! Un pensament de Josep Maria Ballarín per començar Suposo que molts de vosaltres recordareu Josep Maria Ballarín. L’any que ve es celebrarà el centenari del seu naixement. Va s...
 
llegiu més

veure la fe

 

 

 

(Glòria Barrete –CR) Aquest any els bahá’ís de tot el món commemoren el 200 aniversari del naixement del Báb, l’herald de la Fe Bahá’í, que va anunciar l’arribada de Bahá’u’lláh, un educador espiritual que és per a la comunitat bahá’í manifestació de Déu a l’època actual. L’acte de celebració del bicentenari tindrà lloc aquest proper dilluns 28 d’octubre a l’Aula Magna de la Casa de Convalescència...