actualitat

 
Dv, 11/10/2019
(GIEC) Del 21 de gener al 4 de juny de 1995, va tenir lloc al Casal Borja de Sant Cugat del Vallès el Concili Provincial Tarraconense (CPT), convocat per la Conferència Episcopal Tarraconense per tal d’aprofundir en les propostes del Concili Vaticà II.
Dv, 11/10/2019
(Museu de Montserrat) El Museu de Montserrat (MDM) exposa fins als 6 de gener de 2020 una obra de l’artista Bill Viola (Nova York, 1951), màxim exponent del videoart a nivell internacional.
Dv, 11/10/2019
(CR) Obria el calendari de lliçons inaugurals l'Institut Superior de Ciències Religioses de Girona el 26 de setembre, li seguia després l'ISCR Don Bosco celebrant la inauguració de curs el 2 d'octubre.
Dv, 11/10/2019
(Federació Cristians de Catalunya) El proper dimecres 23 d’octubre se celebrarà a la Facultat de Dret de la Universitat de Barcelona (UB) una jornada dedicada a “L’educació contra el discurs de l’odi per raó de creences” que conclourà amb una taula rodona, a les 19h, dedicada a la "Prevenció de la radicalització: religió a l’escola".
Dij, 10/10/2019
(Ignasi Escudero-CR) El jesuïta Jacques Haers és professor de Teologia i Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina. Dilluns passat va participar en la conferència d'inici de curs Cristianisme i Justícia. Conversem amb ell sobre el seu camp de coneixement, la reconciliació.
Dij, 10/10/2019
(Bisbat de Lleida) El Teatre de l'Acadèmia Mariana es va transformar el passat 4 d'octubre en un espai d'acollida per la pregària interreligiosa per la pau organitzada per la delegació d'ecumenisme i diàleg interreligiós del bisbat de Lleida.
Dc, 9/10/2019
(Enllaç Solidari) Una cinquantena de socis, padrins, voluntaris i d’altres persones properes a l’entitat han celebrat aquest diumenge la Festa d’Enllaç Solidari. Una trobada anual i oberta a la participació que enguany ha preparat amb cura, estimació i treball la comunitat del Centre Claret de Girona. 
Dc, 9/10/2019
(Laura Mor –CR) “No hem fet els deures com a societat”. Segons Càritas Catalunya cal seguir treballant per la plena integració de les persones i per una societat cohesionada. Les dades la Memòria 2018, presentada aquest dimecres a Barcelona, parlen d’un augment de les desigualtats paral·lel al creixement econòmic.
Dc, 9/10/2019
(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra se suma a les
Dc, 9/10/2019
(ISCERB) Joan-Andreu Rocha Scarpetta, degà de la Facultat d’Educació Social i Treball Social de la Fundació Pere Tarrés de la Universitat Ramon Llull, ha pron
Dc, 9/10/2019
(Fundació Pere Tarrés) L’empresari barceloní Enric Crous és el nou president del Patronat de la Fundació Pere Tarrés, substituint al que havia estat president des de l’any 2003, Antoni Millet.
Dm, 8/10/2019
(Glòria Barrete –CR) “Els serbis em diuen Popadia, els russos Matushka, però jo soc la Maria Rosa”. Ella és la Maria Rosa Ocaña, membre de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia a Barcelona, i dona del sacerdot ortodox Joan García, conegut com a Pare Joan.
Dm, 8/10/2019
(Animaset) El documental ‘La Sagrada Família. La Bíblia en Pedra’, dirigit per Jordi Roigé i produït per Animaset per a la Sagrada Família, ha estat guardonat com a Millor Migmetratge del Festival Arte Non Stop, en aquesta edició 2019.
Dll, 7/10/2019
(Jesuïtes) El Superior Provincial de la Companyia de Jesús a Espanya, el pare Antonio España, ha donat a conèixer avui la resolució del procés canònic i les mesures que s’imposen al jesuïta Pere Sala, de 95 anys, a indicació de la Congregació per a la Doctrina de
Dll, 7/10/2019
(Paris Grau /CR) Aquest dilluns han començat al Vaticà les sessions del Sínode de l’Amazònia, convocat pel papa Francesc per tractar,
Dll, 7/10/2019
(Justícia i Pau) “Una ecologia integral implica dedicar una mica de temps per a recuperar la serena harmonia amb la creació”. Aquesta és una de les diverses frases de l'encíclica Laudato Si' que aquest divendres al vespre s'han llegit al Santuari de la Mare de Déu del Carme de Barcelona.
Dg, 6/10/2019
(Claretians) Quan el José Luis Guillén arriba a les vuit del matí el menjador està buit. Aprofita la calma per treure de la nevera i el congelador els ingredients que les cuineres i els seus ajudants necessitaran per preparar el menú del dia.
Ds, 5/10/2019
(M. Victòria Molins- Hospital de Campanya) De ben segur que n'hi ha moltes de bones notícies, però tenim una tendència a fer públiques les desgracies més que les "gracies".

Avui tinc una gran il·lusió en presentar una bona notícia que passarà desapercebuda per la majoria de mitjans de comunicació, però que al menys  podrà llegir tot aquell que l'interessi.
llegiu més

recull de notícies

 
Dc, 09/10/2019 | Vatican News
Dm, 08/10/2019 | El Punt Avui
llegiu més

panoràmica

 
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 9 d’octubre 2019 Catequesi sobre els Fets dels Apòstols Estimats germans i germanes, bon dia! A partir de l’episodi de la lapidació d’Esteve, apareix una figura que, al costat de la de Pere, és la més present i incisiva en els Fets dels Apòstols: la “d’un jove, anomenat Saule” (At...
 
El Cim s’acosta
Tal com us vam prometre,  continuem la sèrie d’articles dedicada a les parts de l’Eucaristia. Seguint per on ho vam deixar la setmana passada, avui acabarem de parlar dels Ritus inicials: l’acte penitencial, el Glòria i l’oració col·lecta. L’acte penitencial La funció de l’acte penitencial no és la ...
 
Una font que raja sempre
Devia tenir 19 o 20 anys, quan em vaig llegir la novel·la Fontamara, d’Ignazio Silone. No sé com la vaig descobrir. Potser a través del Joaquim Gomis, que era un entusiasta de les històries de perdedors, segurament perquè personalment s’hi sentia molt en comunió. La novel·la em va enganxar, i me’n v...
 
L'opinió publicada
Escriure sobre el treball decent, em porta a recordar principis que, amb tota probabilitat, subscriuríem i que hem oblidat o no els volem tenir en compte. El treball és un dret, on a més a més podem expressar allò què som, alhora que ens porta a formar part de la vida social participant d'ella. És q...
 
Visió positiva
M’expliques que tan sols entrar a Santa Maria del Mar tens la suau impressió que et fiques en un àmbit diferent. Segurament els passa una cosa semblant a moltes altres persones, i no sols en aquest temple sinó en altres de la ciutat, del poble on viuen, i fins a l’ermita perduda entre muntanyes. Sap...
 
llegiu més

veure la fe

 

(Ateneu Universitari Sant Pacià) L’Ateneu Universitari Sant Pacià ha homenatjat amb una sessió acadèmica l’arquebisbe de Tarragona, el doctor Joan Planellas, degà de la Facultat de Teologia de Catalunya fins que va ser ordenat arquebisbe el mes de juny passat. Durant la sessió que s'ha fet aquest dimecres han parlat professors de la Facultat que hi han tingut una vinculació especial. En primer llo...

 

(Glòria Barrete –CR) “Els serbis em diuen Popadia, els russos Matushka, però jo soc la Maria Rosa”. Ella és la Maria Rosa Ocaña, membre de l’Església Ortodoxa del Patriarcat de Sèrbia a Barcelona, i dona del sacerdot ortodox Joan García, conegut com a Pare Joan. Amb voluntat de visibilitat i reconeixement, continuem així la sèrie d'articles de dones i Església. Nascuda a Barcelona, del barri de Sa...