actualitat

 
Dv, 4/10/2019
(GIEC) Del 6 al 27 d’octubre se celebrarà a Roma l’Assemblea Especial del Sínode dels Bisbes per a la Regió Panamazònica per a reflexionar sobre el tema “Amazònia: nous camins per a l’Església i per a una ecologia integral”.
Dv, 4/10/2019
(Bisbat de Lleida) El diumenge 6 d'octubre tindrà lloc el Certamen Marià, aquest any en honor de la Mare de Déu de la Cabeza copatrona de Vila-sana. La mantenidora d'aquest any serà la periodista lleidatana, Mari Pau Huguet.
Dv, 4/10/2019
(Catedral de Barcelona) Amb la intenció de donar a conèixer aquest instrument, el seu repertori i reforçar la programació cultural de la Catedral de Barcelona, es va iniciar fa 30 anys un cicle de concerts que, sota la gestió de l’empresa Euroconcert, va portar-hi organistes de renom mundial.
Dv, 4/10/2019
(Laura Mor –CR) Amb il·lusió i amb els nervis de saber que diumenge serà un dia important. Així viu Francis Kyalo, de 41 anys, la festivitat de Sant Francesc d’aquest divendres 4 d’octubre.
Dij, 3/10/2019
(Dominiques de l'Anunciata) La Congregació de les Germanes Dominiques de l'Anunciata celebra el proper 11 d'octubre el desè aniversari de la canonització del seu fundador, el dominic Francesc Coll i Guitart.
Dij, 3/10/2019
(AUSP/CR) Aquest dimecres s’ha celebrat el solemne acte anual d’obertura del curs de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona.
Dij, 3/10/2019
(La Salle) Parlem amb Gemma Padilla, Delegada de Pedagogia i Innovació de La Salle Catalunya sobre el present i el futur de l’àmbit pedagògic a La Salle.
Quin és l’estat pedagògic actual de La Salle?
Dc, 2/10/2019
(Glòria Barrete –CR) Comunitats religioses, nombroses escoles, grups de laics o delegacions d'ONGs. Aquesta és sovint la presència que moltes congregacions i ordes religiosos tenen a casa nostra.
Dm, 1/10/2019
(Fundació Blanquerna) Des d'aquesta setmana estan obertes les inscripcions dels Tallers Blanquerna-Escola que anualment tenen lloc a les facultats Blanquerna durant el mes de gener.
Dm, 1/10/2019
(CR) En una institució de gran envergadura, com ho és l’Institut Químic de Sarrià, també hi ha qui ha de destinar els seus esforços a "mantenir els valors i identitat jesuïta a la nostra universitat". Així defineix Oriol Quintana els “Divendres Loiola”, dels quals n’és un dels organitzadors.
Dm, 1/10/2019
(Claretians) “Què n’hem fet del cor capaç d’estimar i de commoure’s davant del sofriment dels altres que Déu ens ha donat?” Aquesta és la pregunta que el claretià i bisbe auxiliar d’Osaka Josep Maria Abella va formular durant l’eucaristia que va pre
Dm, 1/10/2019
(Ferran Beltran-Arquebisbat de Tarragona) L’església de Sant Miquel de Montblanc va acollir aquest passat diumenge dia 29 de setembre la presentació del llibre Una vida de servei. Mn.
Dll, 30/09/2019
(CR) Familiars i amics dels líders polítics i socials catalans encausats per l’1 d’octubre organitzen aquest dissabte una vetlla de pregària i reflexió a la Basílica de Santa Maria de Montserrat.
Dll, 30/09/2019
(Editorial Mediterrània) Es publica un llibre que inclou una nova edició de la Consueta de sant Francesc, així com una versió en llenguatge actual per tal que pugui ser escenificada en l’actualitat. L’obra de teatre, que es representava a Mallorca fa més de quatre-cents anys, narra la vida desant Francesc d’Assís. El 2019 torna a ser representada, aquest cop també a Catalunya.  
Dll, 30/09/2019
(Fundació Joan Maragall)  David Jou i Mirabent és el nou president de la Fundació Joan Maragall (FJM). Membre del Patronat des de 1993, del qual n’ha estat secretari i vicepresident en diferents moments, pren el relleu de Josep M.
Dg, 29/09/2019
(Escola Pia de Catalunya) L’Escola Pia de Catalunya enceta una col·laboració, estreta i integral, amb la Fundació Vicki Bernadet en prevenció, detecció i abordatge de l’abús sexual.
Ds, 28/09/2019
(Arquebisbat de Tarragona) Com cada dia 25 de setembre la ciutat de Reus ha celebrat amb joia la solemnitat de la Mare de Déu de Misericòrdia.
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 04/10/2019 | La Vanguardia
Dv, 04/10/2019 | La Vanguardia
Dij, 03/10/2019 | La Vanguardia
Dll, 30/09/2019 | Diari de Girona
Dll, 30/09/2019 | Diari de Girona
 
llegiu més

panoràmica

 
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 2 d’octubre 2019 Catequesi sobre els Fets dels Apòstols. Estimats germans i germanes, bon dia! Després del martiri d’Esteve, la “cursa” de la Paraula de Déu sembla patir una parada, pel desencadenament d’“una violenta persecució contra l’Església de Jerusalem” (At 8,1). Després d’a...
 
L'opinió publicada
Homilia en la inauguració de curs de l’Ateneu Universitari Sant Pacià 2 d’octubre de 2019. Sants Àngels de la Guarda. Ne 2,1-8; Salm 136; Mt 18,1-5.10 Avui, l’Església celebra la memòria dels sants àngels. D’una forma o altra, l’Església es beneficia de la seva ajuda misteriosa i poderosa. En la lit...
 
El Cim s’acosta
En entrades anteriors hem parlat del misteri pasqual com a element central de l’Eucaristia, del gest de pau i del diumenge com a origen d’aquesta celebració litúrgica. També hem parlat de la importància de dedicar cert temps a la preparació de la celebració, de donar-hi profunditat. Tenint en compte...
 
Betel. Arquitectura, Art i Religió
Aquests dies s’està tancant la inscripció al VIè CIARC (Congrés Internacional d’Arquitectura Religiosa Contemporània) que s’esdevindrà a Oporto del 10 al 12 d’octubre d’enguany, amb el lema “Arquitectures per a una nova litúrgia. Intervencions sobre el patrimoni religiós després del Concili Vaticà I...
 
Una font que raja sempre
Potser semblarà molt aventurada aquesta apreciació, però almenys a mi no m’ho sembla. L’apreciació és que, com he dit ja en algun article anterior, el CPL està començant una tercera etapa. La primera va ser la de la reforma litúrgica; la segona, des de l’any 1968, la de la creació de materials de to...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(AUSP/CR) Aquest dimecres s’ha celebrat el solemne acte anual d’obertura del curs de l’Ateneu Universitari Sant Pacià (AUSP), a l'Aula Magna del Seminari Conciliar de Barcelona. L’inici de curs d’aquesta institució interdiocesana ha comptat amb la presència dels bisbes catalans, que dimecres i dijous també celebren una reunió trimestral de la Conferència Episcopal Tarraconense. Aquest és el primer...

 

(Bisbat de Solsona/ Bisbat d'Urgell) El 28 de setembre va morir a Berga mossèn Ramon Anglerill i Vilar, prevere del bisbat de Solsona, rector de les parròquies del bisbat d'Urgell de Gósol i Tuixent i pobles veïns des de feia 49 anys. Tenia de 81 anys i 57 de ministeri presbiteral. La missa exequial va tenir lloc aquest dilluns a la parròquia de Santa Maria de Gósol, presidida pel bisbe de Solsona...