actualitat

 
Dv, 27/09/2019
(Glòria Barrete –CR) Acollir, coordinar i acompanyar les persones interessades en col·laborar amb el monestir de Sant Benet de Montserrat, mitjançant tasques de voluntariat.
Dv, 27/09/2019
(Cristianisme i Justícia) Jacques Haers (Lovaina, 1956), jesuïta, és professor de Teologia i de Ciències Religioses a la Universitat Catòlica de Lovaina. És un reconegut estudiós de la teologia de l’alliberament i les seves implicacions en àmbits com la globalització, la violència i la pau, i el canvi climàtic.
Dv, 27/09/2019
(Glòria Barrete –CR) El moviment Fridays for Future ha engegat aquest dilluns una setmana de mobilitzacions, del 20 al 27 de setembre, per visibilitzar la situació d’emergència climàtica i reivindicar als governs mesures urgents per combatre-la.
Dij, 26/09/2019
(Monestir de Poblet) La setena edició del Festival Internacional d’Orgue de Poblet comptarà amb la presència de tres destacats organistes que pertanyen a tres generacions i tres escoles diferents: Juan de la Rubia, Thiemo Janssen i Mona Rozdestvenskyte.
Dc, 25/09/2019
(Pim Queralt-CR) La matinada del dia de la Mercè ens va deixar en Florenci Costa: prevere de la diòcesi de Vic, consiliari dels moviments d’Acció Catòlica i sacerdot pradossià. Tres identitats que defineixen la seva vida al servei de l’Església, del laïcat de casa nostra i el seu desig de ser, primer que res i com a fonament de tot, veritable deixeble de Jesucrist.
Dc, 25/09/2019
(CR) Fa dos anys la Basílica de la Sagrada Família va iniciar la celebració setmanal de la missa de diumenge a la nau central del temple.
Dm, 24/09/2019
(CR) “Vivim en una societat capritxosa; només s'accepta el que agrada, el que produeix sensacions de plaer, i es rebutja tot el que contraria”. És un dels missatges que ha deixat aquest dimarts el cardenal Joan Josep Omella en la missa de la Mercè.
Dm, 24/09/2019
(CR) Tota una setmana de mobilitzacions per alertar de l’emergència climàtica. Cimera de l’ONU a Nova York. I divendres, primera vaga mundial pel clima. L’Església catalana tampoc no es desentén del repte de la cura del planeta.
Dll, 23/09/2019
(Jordi Llisterri-CR) Aquest diumenge, dins de les festes de Mare de Déu de la Mercè, la Sagrada Família va acollir per primera vegada la representació del Misteri de la Selva.
Dll, 23/09/2019
(CR) Primera celebració patronal de Santa Tecla a Tarragona presidida per l’arquebisbe Joan Planellas. En una extensa homilia a la catedral ha reivindicat les arrels cristianes de la ciutat i no ha defugit els temes d’actualitat.
Ds, 21/09/2019
(Jordi Llisterri-CR) El sociòleg Joan Estruch ha publicat les seves memòries. És el pare de la sociologia de la religió a Catalunya. Fins i tot de bona part de la sociologia a Catalunya i del seu departament a la Universitat Autònoma de Barcelona.
llegiu més

recull de notícies

 
Dij, 26/09/2019 | El Punt Avui
Dg, 22/09/2019 | Catalunya Ràdio
Dg, 22/09/2019 | El Nacional
 
llegiu més

panoràmica

 
 
Les homilies del papa Francesc
Demanem al Senyor la gràcia de no ser “cristians a mitges”, conformant-nos amb una falsa pau interior que no dona fruit. Així parla el papa Francesc aquest matí a la missa a la Casa Santa Marta. La conversió que el Senyor ens demana, ha tornat a dir, no es pot ajornar fins demà. El Papa Francesc, en...
 
Pensar per escrit obliga a raonar
En otoño del año pasado, 2018, los Obispos franceses decidieron crear una “Comisión independiente sobre los abusos sexuales en la Iglesia”. Nombraron al director de la Comisión, Jean- Marc Sauvé, ya jubilado, que había sido Vice-presidente del Consejo de Estado de Francia. Sauvé, tras no pocas consu...
 
L'Escola Cristiana
L’escola concertada representa, per la seva dimensió, trajectòria i compromís social, un valor afegit que genera grans oportunitats per al sistema educatiu en el seu conjunt. I integrada en el Servei d’Educació de Catalunya, contribueix a fer de Catalunya un país pròsper, benestant i cohesionat, on ...
 
Una font que raja sempre
En el primer dels articles d’aquesta sèrie acabava dient que l’aparició de Missa Dominical va iniciar la segona etapa del CPL. Després d’haver-ho escrit, i remenant papers antics a casa, em trobo un article del Joaquim Gomis que, l’any 1976, a Qüestions de vida cristiana, deia el mateix. I és que de...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(Glòria Barrete –CR) El moviment Fridays for Future ha engegat aquest dilluns una setmana de mobilitzacions, del 20 al 27 de setembre, per visibilitzar la situació d’emergència climàtica i reivindicar als governs mesures urgents per combatre-la. La majoria d'escoles cristianes catalanes s'han sumat també a les mobilitzacions convocades en molts països, coincidint amb la Cimera sobre l’Acció Climàt...

 

(Jordi Llisterri-CR) Aquest diumenge, dins de les festes de Mare de Déu de la Mercè, la Sagrada Família va acollir per primera vegada la representació del Misteri de la Selva. Aquest drama sacre escrit en català a finals del segle XIV es representa des de fa 40 anys a la parròquia de La Selva del Camp durant la festa de la Mare de Déu d’agost. Ja s’havia pogut veure a Montserrat, Tarragona, Elx, M...