actualitat

 
Dv, 13/09/2019
(Confraria de Montserrat de Lleida) A l’edat de 84 ha mort sobtadament a la Casa Sacerdotal de Lleida Xavier Batiste Mercadé, aquest passat 11 de setembre.  
Dv, 13/09/2019
(Lucia Montobbio-CR)  Els dies 14 i 15 de setembre es celebra la quarta edició de La Nit de les Religions a Barcelona. Seran dos dies de portes obertes i d’activitats organitzades per conèixer i interaccionar amb la diversitat religiosa i tradicional de la ciutat.
Dij, 12/09/2019
(Sagrada Família) Aquest dijous a les 10 h s’ha encetat el període d’inscripció per participar en el sorteig de les 30.000 entrades gratuïtes que la Sagrada Família posa a disposició de la ciutadania amb m
Dij, 12/09/2019
(Jesuïtes) Aquest dilluns 9 de setembre, la Companyia de Jesús a Catalunya va celebrar la festivitat del seu sant patró, Pere Claver, jesuïta nascut al poble de Verdú que el segle XVII es va embarcar cap a Amèrica on va dedicar la seva vida als esclaus africans.
Dij, 12/09/2019
(Laura Mor –CR/Valls) És catequista des dels 16 anys i creu en una pedagogia de la fe més vivencial i dinàmica. Un servei que proposi Jesús no com a personatge històric, sinó com a algú rellevant a la vida dels infants i les famílies.
Dc, 11/09/2019
(Jordi Llisterri-CR) Aquest dimecres al matí ha mort als 92 anys mossèn Joan Evangelista Jarque, periodista, fundador del setmanari Catalunya Cristiana i activista cultural. Jarque forma part d’una generació de capellans d’àmplia cultura i conversa, catalanistes durant el franquisme, i que van obrir el catolicisme català als corrents renovador europeus.
Dc, 11/09/2019
(CR) Just aquest 11 de setembre fa deu anys que vam obrir Catalunya Religió i aquesta és la notícia que no voldríem donar. En aquests deu anys hem ofert una fotografia en moviment de la vitalitat de les comunitats religioses del nostre país. I en agradarà continuar ho fent.
Dm, 10/09/2019
(Conferencia Episcopal Tarraconense) Els propers 12, 13 i 14 de novembre tindrà lloc el Congrés: L’aportació del papa Francesc a la teologia i a la pastoral de l’Església.
Dm, 10/09/2019
(Bisbat d'Urgell) L'arquebisbe d'Urgell i copríncep d'Andorra, Joan-Enric Vives, va presidir la Missa solemne de la Patrona del Principat d’Andorra, la Mare de Déu de Meritxell, al seu Santuari-Basílica, al terme parroq
Dm, 10/09/2019
(Laura Mor –CR) “Notes que tens un nus a la gola? Pren-te un moment per respirar”. És el consell de l’entrevistada en acabar la conversa.
Dll, 9/09/2019
(Fundació Pere Tarrés) Aquest estiu, 4.171 infants en situació de vulnerabilitat social han tingut l’oportunitat de poder participar en 12.175 activitats de colònies i casals d’estiu becats per la Fundació Pere Tarrés gràcies a la campanya “Ajuda’ls a créixer”.
Dll, 9/09/2019
(Laura Mor –CR/Vic) L’escola Vedruna portarà el món de la narració popular i tradicional a l’entorn de la realitat virtual. El llegendari permetrà explorar, crear i divulgar el patrimoni narratiu de cada poble.
Dg, 8/09/2019
(Jordi Llisterri-CR) Tres bisbes catalans han parlat aquest cap de setmana de la situació política en les seves cartes dominicals coincidint amb la Diada Nacional a Catalunya.
Dg, 8/09/2019
(Jordi Llisterri-CR) Aquest diumenge, i en una de les solemnitats litúrgiques més importants que se celebra a Montserrat, l’abat Josep Maria Soler ha reiterat la petició de perdó a les víctimes d’abusos al monestir.
Ds, 7/09/2019
(Ramon Bassas - CR) "Si he de triar em quedo amb la música amb la que ens ho hem passat més bé i que fa més estiu” —comença— “i no tinc cap dubte en quedar-me en el món de la salsa i la rumba que fan olor de festa major de barri”.
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 13/09/2019 | El Punt Avui
Dv, 13/09/2019 | Ara
Dg, 08/09/2019 | El Nacional
Dg, 08/09/2019 | La Vanguardia
Ds, 07/09/2019 | El Punt Avui
Ds, 07/09/2019 | La Vanguardia
llegiu més

panoràmica

 
 
El Cim s’acosta
Fa temps en una conversa entre amics, algú va comentar: «Si ho penseu bé, els cristians, vivim en un espòiler constant: ja sabem com acabarà la història; i tot i això continuem celebrant l’Eucaristia cada setmana i continuem preparant les celebracions cada setmana com si fossin úniques». Després d’a...
 
Sini
Acabades unes gaudides vacances, a casa nostra, com a tantes llars, comença el nou curs escolar, aquell que fixa una rutina, un horari, un calendari per a gairebé tota la societat. Família i escola, mestres/professors i alumnes es retrobaran de nou o es coneixeran per primer cop. La família és l’eix...
 
Gerasa
Manuel Milián Mestre va afirmar en una entrevista concedida a elnacional.cat (19 d’agost del 2019): «Jo crec que per resoldre un gran problema s’ha de seure a la taula amb qui sigui, amb Satanàs en persona si convé.» Un criteri clar i sense floritures. Aquest polític eminent, fundador del partit Ali...
 
L'Escola Cristiana
Som a l’avantsala de l’inici d’un curs lectiu que escolaritzarà 1.338.577 alumnes al segon cicle d’educació infantil, primària, ESO, batxillerat i formació professional. En aquests dies és habitual facilitar les xifres d’alumnes, que són un bon orientador de l’estat de salut del nostre sector en par...
 
Una font que raja sempre
    El creador, ideòleg i pare del CPL com a entitat dedicada a la pedagogia de la litúrgia i que volia treballar per fer que la litúrgia pogués oferir a la comunitat cristiana totes les seves riqueses va ser, sens dubte, mossèn Pere Tena. Això és evident. Però és igualment evident que aquest propòs...
 
L'opinió publicada
En les democràcies modernes els poders legislatiu i executiu són jutjats pel poder judicial. El poder judicial es jutja a si mateix, encara que sigui en diverses instàncies. Què hem de dir, però, quan hi ha una única instància que s’ha de jutjar a si mateixa? La qualitat de la judicatura, aleshores,...
 
llegiu més