actualitat

 
Dv, 28/06/2019
(Comunitat de Sant’Egidio) "Alain, Mulela, Nadia, Youssef ...". En una basílica plena d'homes i dones originaris de molts països del món, al costat dels qui els han acollit i han lluitat per la seva integració, han ressonat els noms dels que no van aconseguir travessar el mar.
Dv, 28/06/2019
(Claret) L’Editorial Claret va presentar dimecres “Canviar el consum per canviar la vida”, premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2019, en un diàleg entre Josep Maria Esquirol, Laura Mor i Carles Armengol.
Dij, 27/06/2019
(Opus Dei) "Desitjo fer arribar, el sentit condol del Sant Pare a la família de la difunta i als membres d'aquesta comunitat educativa, al mateix temps que eleva un fervent sufragi pel seu etern descans".
Dij, 27/06/2019
(Maristes) A través de casals i campus es realitzen activitats lúdiques per treballar en equip, compartir amb la resta de companys i gaudir del temps de lleure amb la millor qualitat.
Dij, 27/06/2019
(Glòria Barrete –CR) L'època d'estiu és sinònim en moltes famílies de colònies, campaments i casals d'estiu. Però quan un jove arriba a l'edat dels 16 anys sembla que l'oferta educativa es redueix dràsticament. Sovint es veuen massa grans per participar en un Casal d'estiu però alhora són encara massa petits per fer de monitors voluntaris. Quina opció tenen els joves de 16 a 18 anys?
Dc, 26/06/2019
(Fundació Pere Tarrés) Aquest cap de setmana han començat les activitats d’estiu de la Fundació Pere Tarrés i dels seus centres d’esplai vinculats.
Dc, 26/06/2019
(Centre de Pastoral Litúrgica) Després de prop de dos anys de tenir la Litúrgia de les Hores en català
Dc, 26/06/2019
(Laura Mor –CR) “No és només en un canvi d'hàbits perquè el món ho necessita, sinó perquè la nostra fe ens hi porta”. Així planteja el repte de crear una xarxa de parròquies ecosolidàries Maria Bargalló, coordinadora de la comissió d'Ecologia i Justícia de Justícia i Pau.
Dm, 25/06/2019
(Orde del Sant Sepulcre) El cardenal Edwin F. O'Brien, gran mestre de l’Orde Eqüestre del Sant Sepulcre de Jerusalem, ha nomenat al català Enric Mas com a nou vice-governador general de l’Orde per Llatinoamèrica.
Dm, 25/06/2019
(Laura Mor –CR/Valldoreix) Col·leccionista de vocació, caminador i xerraire, és l'artífex de l'Arxiu Gavín. Josep Maria Gavín i Barceló té 89 anys i encara manté ben desperta la curiositat. Ha descobert 61 esglésies sota terra i les ha recollit totes a l'Inventari d'esglésies de Catalunya.
Dll, 24/06/2019
(Sagrada Família) El carilló de la Sagrada Família ofereix de nou les peces corresponents al temps litúrgic ordinari.
Dg, 23/06/2019
(Bernabé Dalmau, monjo de Montserrat). La solemnitat del Corpus ens invita a valorar el do del sagrament de l’altar, el memorial de la mort i de la resurrecció de Jesucrist. A viure’l i a expressar-hi el màxim respecte. Des dels orígens medievals, aquesta festa occidental ha estat marcada per la himnografia composta per sant Tomàs d’Aquino.
Ds, 22/06/2019
(SIJ/CR) Les delegacions de joves de Catalunya creen una nova marca. Església Jove és la marca que a partir d’ara engloba tota l’activitat diocesana de joventut dels bisbats amb seu a Catalunya i Balears. Aquest nou concepte es manté en continuïtat amb la tasca realitzada durant des de fa dècades a traves del Secretariat Interdiocesà de Joventut.
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 28/06/2019 | La Vanguardia
Dij, 27/06/2019 | La Razón
Dij, 27/06/2019 | La Vanguardia
Dg, 23/06/2019 | La Vanguardia
llegiu més

panoràmica

 
 
El Cim s’acosta
¿Com anar amb bicicleta? A molts ens agradaria que la iniciació cristiana fos tan senzilla com aprendre a anar amb bicicleta: enfilar-se al selló, començar a pedalar, caure unes quantes vegades i tornar a començar, fins que, de cop i volta, el cos troba l'equilibri adequat. I en aquest moment ja no ...
 
Persona IQS
El doctor Oriol Quintana parla sobre la manera de viure l'oci i les vacances.   ...
 
Una font que raja sempre
    La setmana passada vaig ser a Lourdes. Lourdes és un lloc que m’agrada molt anar-hi, tal com ja he explicat diverses vegades. I aquest cop em va agradar més, perquè encara no érem de ple en temporada alta i s’hi estava més tranquil. El segon dia de ser-hi vaig anar a sopar a una de les múltiples...
 
Visió positiva
Estic cansada, estic cansat. Ja fa dies que em pesa tot, sembla que hi ha una acumulació de realitats que demanen la meva presència, el meu treball, la meva escolta, la meva intervenció. Unes són obligades, formen part de les responsabilitats de la família, de la feina, de la compra, dels fills o de...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(Comunitat de Sant’Egidio) "Alain, Mulela, Nadia, Youssef ...". En una basílica plena d'homes i dones originaris de molts països del món, al costat dels qui els han acollit i han lluitat per la seva integració, han ressonat els noms dels que no van aconseguir travessar el mar. Durant la commovedora oració "Morir d'Esperança", celebrada a la Basílica de Sant Just per iniciativa de la Comunitat de S...

 

(Claret) L’Editorial Claret va presentar dimecres “Canviar el consum per canviar la vida”, premi Joan Profitós d’Assaig Pedagògic 2019, en un diàleg entre Josep Maria Esquirol, Laura Mor i Carles Armengol. Laura Mor, editora i periodista que va conduir l’acte, va iniciar la presentació introduint el filòsof Josep Maria Esquirol, autor de La penúltima bondat, La resistència íntima i el Respirar del...