actualitat

 
Dv, 12/04/2019
(CR) El Papa Francesc ha rebut aquest matí en audiència els membres de l'Arxiconfraria de la Verge de la Cinta de Tortosa amb motiu del quart centenari de la seva fundació.  
Dv, 12/04/2019
(Glòria Barrete –CR) Els dies més importants pels cristians, el que s'anomena Tríduum Pasqual, entra de ple i per primera vegada a la història dins la basílica de la Sagrada Família.
Dij, 11/04/2019
(Bisbat de Sant Feliu) Gairebé un centenar de nens i nenes vinguts de diferents parròquies, tant de l'Arquebisbat de Barcelona com del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, van participar dissabte a de la XXVI trobada d'Escolans organitzada des del Seminari de Barcelona, enguany sota el lema "Farem junts el
Dij, 11/04/2019
(Animaset) “Demanem poca cosa: el respecte al fet religiós”. Aquesta ha estat la demanada principal que han plantejat als polítics els representants religiosos que han presentat el llibre “Déu a Barcelona. Sis alcaldables i el fet religiós”.
Dij, 11/04/2019
(Sant Joan de Déu) La Fundació Germà Tomàs Canet, vinculada a l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, ha atès durant el 2018 un total de 198 persones sol·licitants d'asil, en el marc del programa de Protecció Internacional que es du a terme a Manresa.
Dc, 10/04/2019
(Ràdio Estel) Segons les dades de l'estudi d'audiències (EGM) que s'han donat a conèixer aquest dimecres, Ràdio Estel té actualment una audiència de 22.000 oients, 9.000 més que en l´últim estudi publicat el més de novembre de l'any passat, i 10.000 oients més que fa un any.
Dc, 10/04/2019
(Glòria Barrete –CR) Música, dibuix, futbol, reforç d'anglès o de matemàtiques. Hi ha infinitat de possibilitats en les activitats extraescolars per a infants i joves, però sovint hi ha una cosa comuna en totes, són cares i moltes famílies no se les poden permetre.
Dm, 9/04/2019
(Salvador Pié - La Vanguardia) Aquesta és la preciosa forma amb què el papa Francesc, a partir del sínode dels bisbes sobre la joventut del proppassat octubre, presenta amb el títol de
Dm, 9/04/2019
(Glòria Barrete –CR) Les escoles, la universitat i la Fundació Comtal de La Salle Catalunya formen el que es coneix com la Xarxa d'Obres Educatives de La Salle. El treball i els àmbits a potenciar en aquesta Xarxa es plantegen i aproven en l'Assemblea de la Missió Educativa Lasal·liana -AMEL-.
Dm, 9/04/2019
(Passió de Cervera) La Passió de Cervera ha comptat a la representació d'aquest diumenge amb el bisbe de Solsona, Xavier Novell, fent d'apòstol Sant Mateu per un dia i compartint diferents escenes com la del sant sopar.
Dll, 8/04/2019
(Jordi Llisterri-CR) La XIIIena Jornada de mestres i professors de religió de les diòcesis catalanes ha renovat el missatge de confiança amb el treball que fan aquests docents a les aules. L’obertura de la jornada va reiterar l’aportació positiva que pot fer l’assignatura de religió, tant en els centres públics com en l’escola cristiana.
Dg, 7/04/2019
(Ateneu Universitari Sant Pacià) L’Ateneu Universitari Sant Pacià acaba d’editar una versió actualitzada en llengua catalana del Codi de Dret Canònic, promulgat pel papa sant Joan Pau II l’any 1983, amb les modificacions que han anat incorporant els diversos pontífexs.
Dg, 7/04/2019
(Laura Mor –CR) “Sant Ignasi parteix de la base que Déu està actuant en la història; però no hi actua Déu únicament, hi ha les forces del mal que s'estan posant les botes. Què ens toca? Col·laborar amb la dinàmica positiva”.
Ds, 6/04/2019
(CR) Eduard Pini ha estat escollit com a provincial de l'Escola Pia pel proper quadrienni en el marc del 65è capítol provincial celebrat a l'Escola Pia de Sarrià. Pini renova així la responsabilitat al capdavant de la institució.
Dv, 5/04/2019
(Laura Mor –CR) Des de l'assumpció i reconeixement d'un passat que consideren “dolorós”, la comunitat educativa dels maristes fa un pas endavant.
Dv, 5/04/2019
(Catalonia Sacra) Catalonia Sacra proposa per al dissabte 13 d’abril una visita guiada a l’exposició Aran me fecit. Aquesta mostra sense precedents presenta d’una manera integral el patrimoni sacre de la Val d’Aran.
Dij, 4/04/2019
(Glòria Barrete –CR) Més vasos comunicants entre l'Església i el món cultural. Aquest és un dels reptes pendents de l'Església segons Núria Iceta.
Dij, 4/04/2019
(Bisbat de Sant Feliu) La Casa de l’Església de Sant Feliu de Llobregat ha acollit aquest dissabte la trobada dels agents de les Celebracions Dominicals en Absència de Prevere (ADAP) del Bisbat de Sant Feliu de Llobregat, convocada per la Delegació de Pastoral Sacramental i Litúrgia.
Dc, 3/04/2019
(Bisbat de Girona) El 4 de febrer el bisbat de Girona posava en marxa una comissió diocesana per analitzar el cas de presumptes abusos sexuals atribuïts a l'anterior rector de Vilobí d'Onyar, Tomàs Pons. Dos mesos més tard, el bisbat de Girona ha emès un comunicat informant de la finalització de la investigació.
COMUNICAT DEL BISBAT DE GIRONA
Dc, 3/04/2019
(Abadia de Montserrat) L’obra Sobre la terra impura (Proa), de Melcior Comes, ha estat guardonada amb el Premi Crítica Serra d’Or de Novel·la 2019; La netedat (Proa), de Sebastià Alzamora, ha rebut el Premi Crítica Serra d’Or de Poesia 2019; Sergi Pàmies, amb L’art de portar gava
Dc, 3/04/2019
(Laura Mor –CR) Més suport i recursos per a les famílies amb fills. És el que demana el manifest del Primer Congrés Internacional de Famílies i Infància en situació de vulnerabilitat, organitzat per la Fundació Pere Tarrés i celebrat aquesta setmana a Barcelona.
Dm, 2/04/2019
(CR) Una lectura ràpida al nou document del papa Francesc adreçat als joves. Christus Vivit és l’Exhortació Apostòlica que recull les conclusions del Sínode sobre els joves que es va celebrar el passat octubre a Roma després d’una extensa consulta mundial. El text del papa Francesc s’ha presentat aquest dimarts al Vaticà.
Dll, 1/04/2019
(Laura Mor –CR/Fundació Pere Tarrés) Com millorar el treball amb les famílies en risc social? Són molts els professionals del camp socioeducatiu que sovint es formulen aquest repte. D’aquí la proposta de la Fundació Pere Tarrés.
Dg, 31/03/2019
(Claretians) El 8 de setembre de 1984, festa de la Mare de Déu del Lledó, es va publicar el primer número del Full parroquial d’aquesta comunitat de Valls.
Dg, 31/03/2019
(CR) Tota l'agenda de Setmana Santa, un anys més disponible a Catalunya Religió. Amb diversos mapes recollin la informació dels actes més rellevants de Setmana Santa a Catalunya: els actes als carrer, les representacions de la passió i les propostes per viure amb intensitat els dies de Pasqua.
Ds, 30/03/2019
(Fundació Pere Tarrés)  “Repensant les polítiques d’infància i joventut” ha estat el títol de la conferència del Fòrum Social Pere Tarrés que ha ofert aquest divendres la secretària d’Infància, Adolescència i Joventut de la Generalitat d
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 12/04/2019 | Monestir de Sant Daniel
Dm, 09/04/2019 | El PuntAvui
Ds, 06/04/2019 | Diari de Girona
Dij, 04/04/2019 | El País
Dc, 03/04/2019 | Regió 7
Dc, 03/04/2019 | La Vanguardia
Dc, 03/04/2019 | El PuntAvui
Dm, 02/04/2019 | La Vanguardia
Dm, 02/04/2019 | Diari de Girona
Dm, 02/04/2019 | Diari de Tarragona
Dll, 01/04/2019 | El Heraldo
llegiu més

panoràmica

 
 
Mirant el text
DIUMENGE DE RAM Primera lectura UN PERSONATGE ATÍPIC   La primera lectura del diumenge de Rams i la primera de la celebració de  la Passió del Divendres Sant corresponen al tercer i quart fragment d’un conjunt de textos que s’anomenen “Els Cants del Servent del Senyor”. Es troben dins la segona par...
 
Després del Sínode dels Joves
(Carles Muñíz) No fa gaires anys que participo a la manifestació que convoquen moviments sindicals, coincidint amb l’1 de maig. Recordo bé, com un jove que acompanyo, va explicar-me la seva alegria perquè l’havien contractat en una empresa de menjar ràpid... una alegria que jo no entenia quan contin...
 
L'opinió publicada
Els ciutadans i ciutadanes estem cridats a les urnes en aquestes setmanes vinents, i tenim per davant una previsiblement intensa campanya electoral: ens ompliran de programes, iniciatives, projectes, somriures, candidats i promeses, moltes promeses... Cada partit farà la divulgació de les seves idee...
 
Una font que raja sempre
  Estic preparant un llibre per a la col·lecció Emaús del CPL, que si Déu vol sortirà a la tardor i que portarà per títol Rut i Jonàs, la tendresa contra els integrismes. El tema és que els dos breus relats de Rut i de Jonàs, escrits cap al segle V abans de Crist, són tot un al·legat contra les polí...
 
Les homilies a Sant Felip Neri
5è de Quaresma. Cicle CBarcelona, 7 d’abril de 2019 És sorprenent veure Jesús rodejat de tantes dones: amigues entranyables com Maria Magdalena o les germanes Marta i Maria de Betània; seguidores fidels com Salomé, mare d’una família de pescadors; dones malaltes; prostitutes de poble o senzilles mar...
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 3 d’abril 2019 Catequesi sobre el Viatge Apostòlic al Marroc Estimats germans i germanes, bon dia! Dissabte i diumenge passats vaig fer un viatge apostòlic al Marroc, convidat per Sa Majestat el Rei Mohammed VI. A Ell i a les altres autoritats marroquines renovo el meu agraïment pe...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(CR) El Papa Francesc ha rebut aquest matí en audiència els membres de l'Arxiconfraria de la Verge de la Cinta de Tortosa amb motiu del quart centenari de la seva fundació.   El pelegrinatge fins al Vaticà ha comptat amb un centenar de persones membres de l'Arxiconfraria, acompanyats pel bisbe de Tortosa, Enric Benavent, i també per l'alcaldessa de la ciutat, Meritxell Roigé. Durant l'audiència, e...

video