actualitat

 
Dv, 8/03/2019
(Rosa Masferrer-Unió de Religiosos de Catalunya) Avui, dia 8 de març, ens felicitarem, es faran accions per celebrar i fer-nos visibles. Es publicaran milers de notícies i es llegiran manifestos arreu del món.
Dv, 8/03/2019
(Mans Unides) Per tercer any consecutiu, les mobilitzacions, protestes i reivindicacions de les dones ompliran els carrers coparan els titulars dels principals mitjans de comunicació en un moviment mundial que ja sembla imparable.
Dv, 8/03/2019
(Glòria Barrete i Laura Mor –CR) El 8 de març també serveix per aturar-se i valorar. Les redactores de Catalunya Religió hem rellegit les entrevistes a dones que hem produït els darrers cinc anys. I aquí us presentem algunes percepcions.
Dv, 8/03/2019
(OHSJD) Aquest divendres 8 de març es celebra la solemnitat de Sant Joan de Déu. Per aquest motiu, Jesús Etayo, Superior General de l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, ha enviat un comunicat a la comunitat, que reproduïm a comunicació.
Dij, 7/03/2019
(La Caixa) Les dones tenen de mitjana el 30 % menys de probabilitats de ser citades per fer una entrevista de feina que els homes amb les mateixes característiques.
Dij, 7/03/2019
(CR) El cardenal Joan Josep Omella ha anat aquest dijous al matí a TV3 per anunciar la creació d’una comissió d’experts per atendre les víctimes d’abusos dins de l’Església.
Dij, 7/03/2019
(Escola Pia) Escola Pia de Catalunya ha adreçat una carta al gènere masculí per reivindicar la jornada de vaga d'aquest 8 de març. A continuació reproduïm el document: 
"Benvolguts companys del gènere masculí:
Dij, 7/03/2019
(Pastoral Obrera) Avui, 8 de març, reivindiquem un cop més una societat igualitària on tothom, independentment de la seva identitat de sexe, gènere, edat, orientació sexual, classe social, cultura, religió o ètnia, tingui les mateixes oportunitats per formar-se, treballar i tenir una vida digna.
Dc, 6/03/2019
(Glòria Barrete –CR) La primera Església que la Mar Galceran va conèixer va ser la família, Església entesa com a comunitat de persones que viuen la fe. Una fe transmesa per via femenina, a través del testimoniatge de la seva mare i la seva àvia materna, que va ser l'humus idoni per continuar un camí de vida marcat pel compromís amb els més febles i els qui pateixen.
Dm, 5/03/2019
(Jordi Llisterri-CR) Els jesuïtes han explicat la seva actuació davant d’una denúncia per abusos contra dos religiosos de la Companyia de Jesús que s’han publicat aquest dimarts. El cas afectaria a dos capellans durant els anys 80 a l’escola dels Jesuïtes de Sarrià. Un cas ja era conegut i va ser condemnat per la justícia civil el 1992, el del pare Lluís Tó, ja mort.
Dm, 5/03/2019
(Glòria Barrete –CR) Roma, Mallorca, Menorca i Barcelona. Podria ser la mini gira d'estiu d'alguna banda de música però són les ciutats que han acollit l'exposició 'Ramon Llull, 700 anys de missió', que es pot veure al temple expiatori de la Sagrada Família fins al 31 de març.
Dll, 4/03/2019
(Laura Mor –CR/La Garriga) El divendres a la tarda es reuneix amb el grup de joves de confirmació de la parròquia de Sant Esteve. Mercè Serra té 53 anys, és mare de família, mestra de religió en una escola pública i de jove ja feia de catequista.
Dg, 3/03/2019
(Claretians) Cada setmana el claretià Antoni Daufí il·lustra l’evangeli que pertoca aquell diumenge i el difon per correu electrònic. Situa els personatges en circumstàncies d’ara. “Una de les meves dèries és representar l’Evangeli avui”, diu.
Ds, 2/03/2019
(Claret) Barcelona, 26 de febrer de 2019. Un any més la Llibreria Claret inicia la Quaresma amb diversos materials editats i publicats per l’Editorial Claret.
llegiu més

recull de notícies

 
Dm, 05/03/2019 | El Periódico
Dll, 04/03/2019 | El País
llegiu més

panoràmica

 
 
Apunts eticopolitics
Aquest dia 8 de març és una nova crida a prendre consciència d’un dels grans reptes que té plantejada la humanitat: promoure la dignitat de les dones i la superació de totes aquelles estructures socials, paradigmes mentals, actituds, llenguatges i situacions que, arreu del món, porten al menyspreu, ...
 
Ventijol suau
    L’any 1937, quan un nombrós grup dels seus seguidors va decidir abandonar l’Església Catòlica Hitler mateix es va oposar a tal iniciativa i va animar al seu cercle més íntim a mantenir la seva vinculació catòlica. Ell mateix es reconeixia com a catòlic. La seva intenció no era afavorir aquesta e...
 
Una font que raja sempre
Ara que comencem la Quaresma, m’ha semblat útil recollir en aquesta pàgina, tant aquesta setmana com la que ve, algunes pregàries que poden acompanyar-nos en aquest temps. Estan seleccionades del bloc “Noves oracions per a la missa” que publico també en aquest portal de “Catalunya Religió”.   Déu no...
 
Betel. Arquitectura, Art i Religió
Normalment pensem que els arquitectes “fan” (dissenyen) les esglésies, i sol ser veritat, però... les esglésies “fan” (formen) als arquitectes? Aquesta és la innovadora pregunta de fons d’un llibre que no he llegit i d’un autor que no conec personalment del qual es feia ressò aquest diumenge passat ...
 
Visió positiva
Un dels signes de la maduració i la saviesa humana és aprendre a gestionar la soledat; la pròpia i la dels altres. I si això és cert en qualsevol temps, en èpoques com l’actual és molt més important i urgent, car la soledat augmenta i pot arribar a uns nivells insuportables. Tothom sap què és la sol...
 
llegiu més

veure la fe

 

(Escola Pia) El 8 de març és el Dia Internacional de les Dones. Alumnes, educadores i voluntàries vinculades a l’Escola Pia de Catalunya parlen sobre el tema, el seu dia a dia com a dones i el futur que desitgen. ...

video

(Xarxa Mundial d'Oració del Papa) A El Video del Papa del mes de març, projecte de la Xarxa Mundial d'Oració del Papa, Francesc indica: " Potser ens costi creure-ho, però avui hi ha més màrtirs que en els primers segles", perquè "diuen la veritat i anuncien a Jesucrist", fins i tot "a països que en la teoria i en els papers tutelen la llibertat i els drets humans". I ens demana a tots nosaltres, q...