actualitat

 
Dv, 1/03/2019
(CR) La primera beatificació a la catedral de Tarragona inicia el compte enrere. Se celebrarà el 23 de  març i es beatificarà un seglar, el metge d'Arbeca Marià Mullerat.
Dv, 1/03/2019
(La Salle) El dimecres 27 de febrer es van trobar els Equips de Pastoral Marista i de La Salle a la seu de Serveis Centrals de La Salle Catalunya al Casal de Sant Gervasi.
Dc, 27/02/2019
(Laura Mor –CR) Algunes formes culturals no tenen una funció litúrgica, són fora de la pràctica religiosa. En canvi, ajuden a l'espiritualitat, recorden que Jesús va predicar l'Evangeli i obren una possibilitat de fe.
Dc, 27/02/2019
(Cristianisme i Justícia) Un grup de juristes format per membres de l'equip de Cristianisme i Justícia ha analitzat en un document les implicacions jurídiques i el propòsit legal del judici als líders independentistes que està tenint lloc al Tribunal Suprem.
Dm, 26/02/2019
(Bisbat de Solsona) Aquests darrers dies a Cardona s’han organitzat diversos actes de comiat a les germanes Filles de Sant Josep.
Dm, 26/02/2019
(Arquebisbat de Tarragona) Amb motiu de la 40a edició del Misteri de la Selva, el temple de la Sagrada Família de Barcelona acollirà, per primera vegada, la representa
Dm, 26/02/2019
(Fundació Pere Tarrés) Tot i que encara falta molt de temps per al final del curs escolar, és en aquestes dates quan en moltes llars comença la planificació de les vacances d’estiu que inclouen les activitats d’educació en el lleure com ara colònies i casals d’estiu.
Dll, 25/02/2019
(Lucia Montobbio-CR) “Només un obstacle a la lluita contra la fam seria insuperable: creure que la victòria és impossible. Ara bé, totes unides i en connexió amb tots aquells que es consagren en la mateixa tasca, podem molt més del que creiem. No es necessita més per cometre l’empresa. Declarem la guerra a la fam.”
Dll, 25/02/2019
(OHSJD) Aquest diumenge 24 de febrer ha tingut lloc la caminada final de la Magic Line Sant Joan de Déu. Després de mesos d'accions solidàries per recaptar fons, els 941 equips participants s'han trobat fent els recorreguts de la caminada i a la Festa final a la plaça de la Catedral. 
Dg, 24/02/2019
(Vatican News/CR)  Fins i tot "un sol cas d'abús" a l'Església "representa ja en si mateix una monstruositat" i "serà afrontat amb la serietat més gran”.
Ds, 23/02/2019
(Vatican News) L'Institut Patrístic Augustinianum de Roma ha acollit aquest dissabte la tercera reunió informativa de la reunió sobre "La protecció dels menors en l'Església".
Ds, 23/02/2019
(Jordi Llisterri-CR) El bisbe de Solsona, Xavier Novell, ha anunciat que iniciarà l’elaboració d’un informe que reculli els possibles abusos sexuals comesos per sacerdots a la diòcesi des de l’any 1930. Per fer-ho, ha explicat que s’analitzaran “els arxius de tots els preveres que han exercit el seu ministeri a la diòcesi des del 1930”.
llegiu més

recull de notícies

 
Dv, 01/03/2019 | El9Nou
Dv, 01/03/2019 | Tot Mataró
Dij, 28/02/2019 | Vatican Insider
Dc, 27/02/2019 | Conferència Episcopal Espanyola
Dc, 27/02/2019 | El Punt Avui
Dll, 25/02/2019 | Vatican News
Ds, 23/02/2019 | La Vanguardia
llegiu més

panoràmica

 
 
Després del Sínode dels Joves
(Bruno Bérchez) Com ens ha dit el Sínode, una Església que acompanya els joves és una Església que escolta, que es preocupa per allò que els hi preocupa, que coneix tant allò que els hi agrada, com allò que els fa patir, i que no vol que deixin de ser joves del segle XXI per ser cristians. Quina mús...
 
Les homilies a Sant Felip Neri
Diumenge VIII de durant l’any Barcelona, 3 de març de 2019   Com va viure Jesús? Jesús va viure entre la gent i amb la gent. L’Evangeli parla sempre de la vida de la societat de l’ambient. Quina és la qualitat de la nostra convivència? ¿Vivim aïllats com carallots o col·laborem i participem? Tot un ...
 
Les homilies del papa Francesc
Audiència General 27 de febrer 2019 Catequesi sobre el “Pare nostre”. 8. Sigui santificat el teu nom Estimats germans i germanes, bon dia! Sembla que l’hivern se n’està anant i per això hem tornat a la Plaça. Benvinguts a la plaça! En el nostre recorregut de redescoberta de la pregària del “Pare nos...
 
Persona IQS
El doctor Oriol Quintana comenta la necessitat de valorar el bé i el mal en el que fem. ...
 
llegiu més

veure la fe

 
 

(Laura Mor –CR) Algunes formes culturals no tenen una funció litúrgica, són fora de la pràctica religiosa. En canvi, ajuden a l'espiritualitat, recorden que Jesús va predicar l'Evangeli i obren una possibilitat de fe. Així ho sosté el professor i escriptor Ferran Sáez a l'assaig El cos de l'esperit, que acaba de publicar Viena Edicions dins de la col·lecció Cristianisme i Cultura de la Fundació Jo...

 

(OHSJD) Aquest diumenge 24 de febrer ha tingut lloc la caminada final de la Magic Line Sant Joan de Déu. Després de mesos d'accions solidàries per recaptar fons, els 941 equips participants s'han trobat fent els recorreguts de la caminada i a la Festa final a la plaça de la Catedral.  La caminada ha engegat avui des de Can Cuyàs a les 7h del matí amb la sortida dels equips que han fet el recorregu...